EST. 2002

Olasz Nagydíj – nyilatkozatok

Rossi, Vinales , Dovi és a többiek belülről

Ducati győzelemmel zárult az év egyik leglátványosabb versenye Mugello. Hogyan látták a versenyzők belülröl? Mi befolyásolt vagy épp hátráltatott egy egy szereplőt?

Kezdjük egyből a helyiek igazi kedvencével Rossival. Vale a hét közepén szenvedett sérülést egy motokrosszedzésen és az első időmérön érezte igazi hátárnyát. Majd fájdalomcsillapítók segítségével sikerült egy jó időmérőt futnia. A versenyen azonban a 23. körtől már nem volt képes támadni az elötte haladó Petruccit.

“Célom mindig a dobogó, megvoltam róla győzödve, hogy megtudom csinálni de a 23 kör után már szinte szenvedtem fizikailag. Nyolc körrel a vége elött már komoly fájdalmaim voltak és ezek a motorokat ilyenkor már nehéz tökéletesen irányítani. Ducatik egész hétvégén gyorsak voltak de a mi motorunk is rendben volt. A franciaországi hiba után természetesen menni akartam de a fizikai korlátaim most nem engedték. Sajnáltam, hogy nem fértem fel a dobogóra de az örömmel tölt el, hogy Petruccinak sikerült. Jó barátom akit nagyon szeretek, nagy verseny volt és megérdemelte a dobogót. Barcelona teljesen más lesz sokat kell dolgoznunk a tapadáson.”

Vinales egész hétvégén jól teljesített és minden helyzetben képes volt fejlődni. A versenyen az utolsó részben komolyan támadta a Dovit de végül másodikként ért célba.

“Bonyolult verseny volt , azt gondoltam, hogy Rossival és Zarcoval fogok küzdeni de ehelyett Dovi és Petrucci voltak a meghatározóak. A verseny végén gyorsultam és egy kicsit kellett volna még de inkább az eszemet használtam. Fontos volt a 20 pont a bajnokság megnyerésének szempontjából.”

De nézzük mint mond vagy nyilatkozott a nap hőse Dovizioso. A sokak kedvence aki annyira szimpatikus fiatal versenyző, hogy akár hegyi brigázás közben is lehet tőle interjút kérni.  Most azonban nem volt szerencséje mert ételmérgezés tüneteivel küzdött egész hétvégén és maga sem hitte, hogy győzni tud ezen a hétvégén.

” Végig nem hittem a győzelemben csak mikor már áthaladtam a célvonalon. Vale itt nagyon jó és azt hittem tartogat valamit, mikor láttam a táblát, hogy Maverick közel van hozzám szintén azt gondoltam, hogy ez még nem dölt el. Végig gyenge voltam.”

Talán pont ez a nyugalom tette lehetővé a győzelmet, nem hibázott csak tette a dolgát miközben hátrébb szintén mindenkinek volt valami problémája.

Petrucci a verseny meglepetés embere akit szinte senki sem várt dobogóra. Talán még Ő maga sem hitte, hogy oda érhet.

” Még mindig nem hiszem el, amikor átmentem a vonalon többször ránéztem a nagy kijelzőre, hogy tényleg igaz?  Azt gondoltam, hogy ha elöl megyek akkor talán jobb lenne ezért megelőztem Rossit majd Vinalest de Dovi túl gyors volt. Végül Vinales visszaelözött. A DesmosediciGP 2017-en az elmúlt hónapokban rengeteg dolgot kellett kiprobálni de elégedett vagyok mert a motor erős.”

Marquez a tavalyi világbajnok végig szenvedte a hétvégét amit egyértelműen gumi problémának köszönhet

” A Michelin azt mondta csak egy lehetőségem van az első kerék asszimetrikus és jobb oldalon keményebb. A mérnökeim információ alapján azt a következtetést vontuk le, hogy a keményebb keveréken nem tudom befejezni a versenyt. Végig rosszul éreztem magam a motoron, túl sok kockázatot kellett volna vállalnom  Bautista megelőzéséhez.”

Lorenzo a Ducati talán egy újjabb áldozata. Jól látszik, hogy azok akik más jellegű versenymotorról érkeznek nem bírnak a Ducati vezetési stílusával. Igy járt anno Rossi is és most a Spanyol versenyző szenved versenyről versenyre.

” Gratulálok Dovinak és Petruccinak, hatalmas győzelem az ővé. Gyors tudtam lenni az elején de a kanyarokban nem volt megfelelő sebességem. Dolgoznunk kell Barcelona elött de a vezetési stílusomat nagyon nehéz megváltoztatni.”

Végül Pedro esete a satellit csapattárssal aki szinte örjöngöt. Cal lenyilatkozta, hogy örül amiért Pedro elvesztette a jó pzícióját az összetett versenyben ha már kiütötte alolla a motort. Ezzel a nyilatkozattal aztán maga ellen hangolta az internet népét, így késöbb finomított és próbálta elmagyrázni az érzelmeit. Már az elöző versenyen is egymáshoz értek, ” kiestem mit kellene csinálom? Csókoljam meg?”

Pedro viszont nagyon sajnálja az esetet” Mindig rossz elesni és mások alol kiütni a motort, egész verseny alatt szenvedtem, sajnálom”

 

ugrás fel