EST. 2002

Olasz Nagydíj!

Felpörögnek az események MotoGp körül.

Mugello az egyik legszebb környezet a MotoGp sorozat helyszínei között. Olaszországban szinte mindenki tud motorozni és majdnem mindeni követi a verseny állását. Ami érthető hisz több honfitársuk is esélyes lehet valamelyik futam vagy akár az egész sorozat megnyerésére.

A túristák és így sok utazó látogat el a verseny helyszínére. A gyönyörű Toscan táj kellemes kikapcsoldást nyújthat egy hétvégére de akár több napra is. Azok akik a mostani versenyre utaztak ki tökéletes motoros és pihenő időben reménykedhetnek.

A közeli Firenzében készült pár fotó versenyzőkről ahogy a sorozatot népszerűsítik és érdemes megfigyelni mennyire szeretik a helyiek a motorversenyzőket még ha a csendes főtéren gurulnak is.

Mugello népszerűsége nem csak rajongók körében hatalmas de sok olyan versenyző is ellátogat ide aki aktívan részt vesz valamilyen más sorozatban legyen motor vagy autó. Most épp a Superbike Ducati sztárját kapta le egy fotós ahogy követi a warm up történéseit.

 

A közeli múlt igazi tragédiája, hogy elvesztettük Nicky Haydent aki itt Mugellóban is versenyzett ebben a sorozatban. Mint egy cikkünkben irtuk a sorozat résztvevői 69 másodperces csenddel emlékeznek a 2006-os világbajnokra és kiállították 4 motorját is amit a hétvége folyamán bárki megtekinthet.

 Biaggi saját capata 2017

A Kentucky kölyök rendkivül népszerű volt a versenyzők között mint ember és mint versenyenytárs egyaránt.

De térjünk vissza a versenyre és Mugellóra ami egyértelműen a Ducatik egyik kedven közege. Ha csak gyártót nézünk akkor szinte egyöntetű a vélemény, hogy itt a vörösök teljesítménye megkérdőjelezhetetlen. Így volt ez a pénteki napon is amikor az első két helyen Ducati szót találunk a gyártó nevénél. A. Dovizioso sebbesége rendkivűl meggyöző ahogy az is, hogy a szabadkártyás Pirro is felért a második helyre és olyan nevet tudott maga mögé utasítani mint Vinales.

A Maverick és Zarco (aki mostanában bomba formában versenyez)  voltak csak képesek beékelni a Yamahákat a Ducati Armada közé. Utánnuk ismét három Ducati majd megint egy Yamaha következik. Nem nem Rossi hanem Folger Tech3-as motorja.

Rossi sérülten érkezett a versenyre. A közelmúltban egy cross edzésen sérült meg és úgy tünt az is kérdéses, hogy egyáltalán eltud indulni. Az orvosok azonban engedélyezték az indulást amitől Vale rendkivűl szerencsésnek érezte magát. Érthető az öröm hiszen a lelátok nagy része ilyenkor sárgába borúl mint a virágzó tavaszi rét és elszánt drukkerek ezrei szúrkolnak kedvenc „Doktoruknak”.

Azonban az idei évben abszolult jól teljesitő Rossi csak a 15. hely környékén cirkulál. Elmondása szerint minden kigyorsításnál irtózatosan fáj a kraja. Ráadásul ez meg is lepte mert nem számított rá és az orvosok sem jelezték számára. Délután újra megvizsgálták és kapott némi fájdalom csillapítót de csak lehető legkissebb adagban. Nyilatkozatában bizik egy jó eredményben, bár a levegővétel még mindig nehézkes a pénteki nap a legnehezebb majd a tested folyamatosan hozzászokik.

Rossi is a gumikban látja a győzelem egyik kulcsát ahogy Marquez is. A spanyol versenyző szintén közép tájon keringet a szabadedzésen, igaz még nem tett fel hátra puha gumikeveréket. Érdekes, hogy arra a kérdésre kit tart esélyesnek a hétvégi versenyen Pedrosa nevét válaszolta.

A csapattárs valóban jó tempóval rendelkezik és az eddigi sikerek végre lendületet adtak számára, hogy kilépjen a tőle megszokott szürkeségből.

A motorok terén is mindenki dolgozik valamin. A Yamaha csapatnál Rossi az egyensúlyt és a gumit probálja rendbe tenni, míg a Dcatinál egyértelműen kanyarsebbesség problémák vannak. Erről nyilatkozott az összes versenyző beleértve Lorenzot is aki jelenleg a mezőny 6. helyén foglal helyet de ez biztosan fog változni. Elmondása szerint a motor beállításával foglalkoznak rengeteg és ebben van még lemaradásuk a többi Ducatishoz képest.

 

 

ugrás fel