EST. 2002

Örökre elcsendesett a 69-es szám, Nicholas Patrick Hayden 1981. július 30. – 2017. május 22.[1

Elment közülünk egy kiemelkedő versenyző akit csak Kentucky Kölyök néven ismert a világ!

Múlt hét szerdán a tengerparti városban Riminiben elgázolták kerékpárra a Nicky Haydent. Az egykori MotoGp és más kategóriák győztese még mindig tísztázatlan körülmények között ütközött egy személyautóval. Az ütközés rendkivűl szerencsétlenül oldalról találta el a versenyzőt aki súlyós fej és gerinc sérüléseket szenvedett. Életéért az orvosok a mai napig harcoltak. Ma délután hivatalosan is bejelentették, hogy Hayden elhunyt.

Hayden igaz motoros családba született így szinte nem is volt kérdés, hogy motoros lesz és versenyző. Tehetsége már korán megmutatkozott pedig az USA-ban nem népszerüek a kis kategóriák így Superbike kategóriába indult 17 évesen. Alig 4 év alatt még ilyen fiatalon is felért a csúcsra és megnyerte hazája bajnokságát.

A következő állomás már Európa és MotoGP ahol az első két évben kereste a helyét. Bár voltak dobogós helyezései az érezhető volt, hogy a GP-ben elengedhetetlen 125,250-es múlt hiányzik a tarsolyából. Azonban itt is két évre volt szükség és az akkori legkeményebb ellenfelett hazájában megtudja verni. Következő évben ugyan az az ellenfél és Hayden kemény pont gyűjtögetéssel és sok Yamaha hibával de elérte élete egyik nagy álmát és bajnok lett a Király kategóriában.

Ezután már nem volt képes megismételni az eredményeit ráadásul a Ducatihoz szerződőtt ahol egy versenyző kivételével mindenki csak szenvedett beleértve Rossit is.

A Ducati ha nem is törte ketté karrierjét nem tett jót neki. Egy kis satelilt Honda után végül a Superbike kategóriába tért vissza ismét de most már VB szinten. A Hondával tavaly egy győzelmet ért el és idén az új motorral mi is jobb helyett jósoltunk neki mint a tavalyi összetett 5. hely.

Hayden igazi amerikai volt, aki élt a kinálkozó lehetőségekkel és ha kellett kontinenst váltott egy sport vagy kihívás miatt. Szinte mindenki szerette, mindegy milyen csapatnál vagy melyik versenyzővel együtt küzdött az adott szezonban.Magánéletében egy igazán vicces és kedves figura volt akivel szerettek társai együtt lenni. Annak ellenére, hogy hazájában rendkivűl népszerű sport a motorversenyzés azóta sem jutott senki ilyen magasságokba, hogy GP-t nyerjen.

Az egész világ motoros társadalma GO NIcky feliratokkal bizott a felépülésében és abban, hogy újra pályára állhat. Egy tiszta versenyzőt és egy kedves embert vesztettünk aki imádta a motorversenyzést és minden körülmények között igazi sportember maradt.

ugrás fel