EST. 2002

SilentHawk Stealth a US Special Forces új járgánya

Megy benzinnel, gázolajjal, ja és hybrid is.

Azt hiszem a DARPA-t senkinek sem kell bemutatni (Defense Advanced Research Projects Agency), ha Ők finansziroznak egy fejlesztést ott biztosan nincs költséghiány vagy ha igen akkor minimum lopakodót kell fejleszteni.

De most egy olyan motorra adtak megbízást ami teljesen csendben képes a haderőt az ellenséges vonalak mögött mozgatni akár komoly terepen is. Vagyis innentől gondban lesznek az amerikai erdészek, ha egyszer leselejtezik az állomány egy részét.

 Az amerikai hadsereg motorja

A motor érdekessége, hogy tankolhatunk bele, benzint és gázolajat is, amig üzemel az erőforrás mindent képes feltölteni mint valami óriás generátor. A katona rádióját, laptopját, GPS-t és minden más katonai eszközt.

 Az amerikai hadsereg motorja

Hatótávolsága 270 km, teljesítménye 40 lóerő azonban 165 Nm nyomatékkal. Tömege 158 kg, végsebessége 128 km/h.

A Logos Technologies, ami a katonai eszközök fejlesztésében jártas úgy tervezte a motort, hogy kétkerék hajtással is lehessen használni. Harci helyzetben a vezető át tud kapcsolni halk üzzemmódra és akkor szinte csak a lánc hajtás hanját halljuk ami egy halk beszélgetés szintjén van. ( azt nem tudjuk, hogy miért nem loptak egy HD szíj hajtást de lehet ez majd a következő fejlesztésben )

Elöl 21 colos hátul 19 colos kereket találunk. Jelenleg fejlesztés alatt van éés ha a Darpa jóváhagyja akkor léphet éles gyártásba a motor.

ugrás fel