EST. 2002

Stabilizálodik az Mv Agusta helyzete

Orosz befektetői csoport áll be Castiglioni mögé

Az MV Agusta az elmúlt évben rengeteg dolgozott, hogy pallettáját újra gondolja és valóban különleges és prémium kategóriás motorokkal jelenjen meg a piacon. Amikor a folyamat elkezdődött a Mercedes nyújtott anyagi támogatást a változások kivitelezéséhez. Akkor 25 %-os részesedést szereztek az olasz gyárban amit a tulajdonos Giovanni Castiglioni az elmúlt időszakban elkezdett visszavásárolni. Az okok nem teljes egyértelműek bár vannak pletykák de az tény, hogy a tulajdonos nem akarta, hogy további tulajdonrészt szerezzen az autógyártó.

Igy azonban meggyengült a cég pénzügyi helyzete és bár folyamatosan olyan gyári kommunikáció volt, hogy minden rendben van a piaci szereplők úgy tudták befektetőket keresnek az MV-nél.

MV Agusta RVS #1 Unveiling from Circular on Vimeo.

Most végre meg is találták Comsar Invest személyében aki tőkeemelést hajt végre a cégcsoportnál és igy újra stabilan mehet tovább a gyártás és a fejlesztés.

Ez nekünk motorosknak igazi öröm mert az MV véleményünk szerint is jó utat jár és kár lenne ha erőforrás miatt le kellene térnie róla. A termékek és a fejlesztői csapat is sokat változott és valóban sokkal izgalmasabb és minőségibb termékekkel van már jelen a gyár a piacon.

A Comsar részéről Timur Sardarov személye az érdekes aki egy nagy Orosz dinasztia képviselője és az olajiparban érdekelt.  Nyaliatkozatában kiemeli, hogy „MV Agusta számunkra a legismertebb márkák egyike a motorkerékpár iparban. A cég, amely az elmúlt öt évben jelentős beruházásokat hajtott végre a termékfejlesztés. A jelenlétünkkel a menedzsment célja,hogy az MV Agusta az elkövetkező években, megerősítse pozícióját a szuper prémium motorkerékpár-gyártó kategóriában. „

ugrás fel