EST. 2002

Titokzatos kipufogó a Ducatin

Elkezdődött a teszt szezon a MotoGp-ben

MotoGP teszt: Aprilia gyári csapat, a Ducati, Honda, KTM, Suzuki és Yamaha tesztel Sepangban. A hivatalos tesztek csak a hónap végén kezdődnek de sziinte mindenki tesztel illetve tesztelne ha az időjárás engedné.

 Motogp teszt

Az első napot elvitte az eső bár a csapatok neki mentek vizes gumival is a pályának a hatalmas vízfoltok miatt igazán érdemi munkát nem lehetett végezni. Jelen vannak sokan de információ és érdekesség most csak a Ducati háza táján észlelhető. Aktivan Casey Stoner és Michele Pirro volt jelen a pályán. Mind ketten új vázat teszteltek de az egyik motor légterelőkkel míg a másik csupán széria idomzattal volt ellátva. Ezen felül egy teljesen új kipufogórendszert is górcső alá vettek a száraz napon. Délután csatlakozott a csapathoz Lorenzo is. Minden ilyen kép láttán szét vett minket a kiváncsiság, hogy ki lenne a gyorsabb? A tesztelő vagy versenyző ( Caesy vs Lorenzo )?

 Motogp teszt

Örök kérdés: Ki lenne a jobb a fotón lévő versenyzők közül a pályán?

De ne lépjük át az új kipufogórendszert ami pár centivel kijött a segédváz nyúlványa mögül és megjelent egy kis fekete doboz a farokidom alatt. Hivatalos információ még nincs a dobozról de találgatások annál inkább. Szinte mindent lehet olvasni a sugárhajtóműtől kezdve az aerodinamikán át. A legvaloszínübb azonban egy kettös hatást elérő egység. A doboz célja valószínüleg a motor elejének lent tartása kigyorsításnál illetve a kipufogógázok zárt rendszerben történő terelése aminek köszönhetően javul a V4 teljesítménye alacsony fordulaton. A Forma1-ben egyébként már érg óta használnak hasonló egységeket.

 Motogp teszt

Jól látszik az új kis fekete áramvonalas takaró. Vajon mit rejt? Ha egyáltalán rejt valamit.

Honda RC213V a Suzuki GSX-RR Aoyama Cuda, a Yamaha M1 Nakasuga és KTM RC16 Kallio, amíg az Aprilia RS-GP Mike di Meglio teszteli a pályán.

MotoGp teszt Sepang 2017

 

A protoituposok mellett jelen vannak az új GSX-R1000RR és CBR1000RR Fireblade SP2 Endurance verziói is. A Hondát Hiroshi Takahashi, a HARC-PRO Honda csapat tagja míg a Suzukit Tony Elias és Roger Lee Hayden MotoAmerica Superbike és Sylvain Guintoli tesztelik.

 

ugrás fel