EST. 2002

Triumph erőforrás a Moto2-ben

2019-től várhatóan az új StreetTriple blokkal fognak versenyezni a kategóriában

A Triumph belép a Moto2-es bajnokságba mint erőforrás szállító 2019-től. A kategóriában 2010-ben volt változás a motorblokkok terén, akkor a Dorna a Hondával szerződött. Ez a traktus 2018-ban lejár és más beszállítót keresnek. Állítólag a csapatok közül voltak akik túl szélesnek találták a CBR600RR erőforrását és ezért nehézségekbe ütköztek vázépítéskor.

A szervezők ezért szeretnék ha az új erőforrás kesekenyebb lenne. Első körben az MV Agusta-t keresték meg de az Olasz gyártónak magasak voltak a költségek. Angliában azonban nagyon örültek a felkérésnek és úgy tudjuk már létre is jött a megállapodás amit majd tavasszal jelentenek be.

 Triumph engine, blokk moto2 2019

Külön érdekessége a szerződésnek, hogy az új 775-ös verziót kapják majd állytólag a csapatok ami előre láthatólag 160 LE teljesítménnyel fog érkezni. Ez kb 20% magasabb teljesítmény mint a szériában kapható blokk esetében lesz. Jelenleg minden képlékeny, hiszen az erőforrást sem mutatták még be hivatalosan.

Az viszont biztos, hogy izgalmas időszak elé néz a kategória. Egy teljesen új blokk, ráadásúl egy olyan gyártótól akinek minimális tapasztalata ilyenszintű versenyzésben komoly kihívások elé állítja majd mind két felett.

De a versenyek csak izgalmasabbak lesznek, a Triumph pedig stabilan helyt fog állni véleményünk szerint.

ugrás fel