EST. 2002

Vége a Victorynak!

A Poláris leállítja a gyártást és az Indian-ra koncentrál.

A Poláris leállítja a Victory márka modelljeinek gyártását 18 év után. A cég segíteni fogja a kereskedőket a végelszámolásban és 10 éven keresztül garantálni szeretné az alkatrész ellátást.

“Ez egy hihetetlenül nehéz döntés számomra, a csapatom számára” nyilatkozta Scott Bor, Polaris elnök-vezérigazgatója. A márka 60 modellt ( verziót ) mutatott be az évek alatt és 25 különböző díjat söpörtek be.

 Vége a Victory motornak

Azonban az eladások a 2012-es csúcs óta folyamatosan zuhantak és tavaly már csak 20 modell talált gazdára. A poláris csoport teljes árbevételének mindössze 3%-át kitevő márka képtelen volt kilábalni az eladási nehézségekből. Ráadásul Európában összesen 4 modellel jelen lévő Victory erőfforását az Euro4 szabályzás miatt erősen át kellett volna dolgozni.

A Poláris 2011-ben megvásárolta az Indián jogát és a márka ladásai folyamatosan emelkednek. igy érthető, hogy az anya vállalat a sikeresebb divizió felé szeretné irányitani a kutatási és fejlesztési összegeket. Emelett a Polaris egyre nagyobb eladásokat generál a háromkerekű Slingshot termék családjával is.

 Vége a Victory motornak

Bár a Victoryval minden rendben volt a neve nem volt elég ahoz, hogy tömegek  rajongjanak érte. Annak ellenére, hogy életünkben körülbelü 5 db találkoztunk kiállításokon és Európa utjain szívünkből sajnáljuk, hogy a Polaris feladta a harcot.

Mi pár videóval veszünk búcsút a többre érdemes mmotormárkától. Isten veled Victory!

ugrás fel