EST. 2002

Zarco helyettesíti Nakagami-t a következő három futamon.

Vége a pletykáknak, hivatalossá vált, hogy az LCR Honda miután leszerződtette a jövő évre is Takaaki Nakagami-t a francia versenyző ülteti motorjára. Ennek oka, hogy a japán versenyző vállműtéte miatt kihagyni kényszerül a szezon hátralévő három futamát.

A francia Zarco pedig kapva kapott az alkalmon, mivel Ő nem régen lépett ki a KTM MotoGP csapatból és jelenleg csapat nélkül várja a következő szezont. Zarco természetesen rendkívül boldog és nyilatkozatában kiemelte, hogy mindent megfog tenni, hogy eredményeket érjen el és jól érezze magát a motoron, mert lehet jó ideig nem lesz alkalma versenyezni hasonló technikával.

A tehetséges motoros jelenleg a Yamaha tesztpilótai ajánlatát forgatja de a pletykák már beindultak egy esetleges Honda szerződésről is. Sokan úgy gondolják, hogy Jorge Lorenzo hamarosan végleg beadja a kulcsot és feláll a gyári Honda csapat második motorja mellöl. Tény, hogy Jorge jobban szenved mint eddig bármikor és a különbség hatalmas honfitársa és a szintén többszörös világbajnok Marquez között. A Honda tehát egyfajta tesztnek is szánhatja ezt a 3 versenyt, igaz Zarco egy 2018-as modellel fog versenyezni. De mint tudjuk neki ez nem jelent akkora hátrányt.

A teória ellen szól, hogy Lorenzo kijelentette, hogy végig csinálja a két évet, illetve Lucio Cecchinello az KCR csapatvezetője kereste meg a lehetőséggel a francia versenyzőt, nem pedig a gyár. Természetesen szükség volt az engedélyükre és lehet azóta már Ők is kombinálnak.

ugrás fel