EST. 2002

2010-es versenynaptár: Silverstone, Balatonring és egy tartalék

Közreadta a nemzetközi motorsport szövetség az els? provizor versenynaptárt a 2010-es MotoGP-szezonra. A kalendáriumon még alakíthatnak persze, de már nagy vonalakban már látszanak az elképzelések.

Rajt, lassan hagyományszer?en, Katarban, természetesen éjszakai versenyen, ha már beruháztak annyi lámpába. A dátum április 11. Aztán Japán, Motegi a hónap 25. napján. Az els? európai verseny Jerezben rendeztetik, aztán Le Mans, Mugello, és Silverstone az Angol Nagydíjjal június hatodikán, a búcsúzó Donington Park helyett.

Szombati verseny lesz a Holland TT Assenben, mint mindig, aztán jöhet Katalánföld, a szász dombok, majd a Laguna Seca-i kirándulás csak a királykategóriásoknak fenntartva. Tradicionálisan augusztus derekán a csehek versenye, aztán jöhet megint az USA, Indianapolis, de már mindhárom géposztály részére. Utána pedig a Balatonring, amely az egyetlen pálya mind közül, amely még nincs megépítve… nagyon reméljük, hogy második nekifutásra már sikerülni fog!

Aztán a Távol-Kelet illetve Óceánia, Malajzia, Ausztrália sorrendben, végül pedig a nagy finálé az Ibériai-félszigeten, el?bb Estorilban, aztán szezonzárás Valenciában.

Külön érdekesség, hogy a FIM tartalékpályát nevezett meg arra az esetre, ha bármilyen okból kifolyólag valamelyik helyszín nem tudja fogadni a sorozatot. Ez a ring a Motorland Aragon Circuit, Spanyolországban, Alcaniz városka mellett.


Provizor versenynaptár, 2010

Április 11.* – Katar – Losail

Április 25. – Japán – Motegi

Május 2. – Spanyolország – Jerez

Május 16. -Franciaország – Le Mans

Május 30. – Olaszország – Mugello

Június 6. – Nagy-Britannia – Silverstone

Június 26.** – Hollandia – Assen

Július 4. – Catalunya – Catalunya

Július 18. – Németország – Sachsenring

Július 25.*** – USA -Laguna Seca

Augusztus 15. – Csehország – Brno

Augusztus 29. – Indianapolis – Indianapolis

Szeptember 12. – San Marino – Misano

Szeptember 19. – Magyarország – Balatonring

Október 10. – Malajzia – Sepang

Október 17. – Ausztrália – Phillip Island

Október 31. – Portugália – Estoril

November 7. – Valencia – Ricardo Tormo

Tartalékpálya: Motorland Aragon Circuit

* Esti verseny

** Szombat

*** Csak MotoGP osztály

ugrás fel