EST. 2002

Valentino Rossi sportkarrierjét Laureus-díjjal jutalmazták

Az olasz versenyző, aki ezen a hétvégén Portimaóban is jelen volt a MotoGP futamán, a Laureus Akadémia díjjal jutalmazta. A vasárnapi ceremónián „Sportikon” szerepéért jutalmazták, a már 2006-ban is elismert versenyzőt.

Il Dottore már visszavonult, de a tiszteletadások még nem szűntek meg, annak a pályafutásnak köszönhetően, ami egyedülálló a motorsport történelmében. Összesen 9 világbajnoki címet, 115 győzelmet és 235 dobogós helyezést szerzett az évek alatt.

Rossi elkísérte csapatát Portimaóba, így egy videón keresztül köszönte meg a díjat. „Nagyon szépen köszönjük. Ez egy nagyon különleges díj, amiért köszönetet kell mondanom a Laureus Akadémiának. Ez már a második alkalom, két Laureu-díjam van, az elsőt még 2006-ban kaptam. De számomra a legkülönlegesebb a történetemben, hogy világszerte sokan tudnak a MotoGP-ről és a motorversenyzésről, mert követnek engem. Ez nagyszerű érzés számomra, mert ez az a sport, amit szeretek. Különleges helye lesz ennek a díjnak, köszönöm és remélem hamarosan találkozunk.”

ugrás fel