EST. 2002

Quartararo könnyedén nyert Portugáliában és ezzel ismét vezeti a bajnokságot

Portimao volt a MotoGP legutolsó helyszíne, ahol a francia versenyző átvette a vezetést és újra azt a formát mutatta, amit tavalyi évben megszoktunk tőle. Fabio a szezon eddigi részében elégedetlen volt a Yamaha fejlesztéseivel, és sok pletyka is felrepült, esetleges csapat váltása kapcsán. Azonban lehet a japán gyártónak volt igaza, amikor nem a motor erőre, sokkal inkább az optimalizálásra fektette a hangsúlyt. Az idei évben teljesen változó teljesítményt mutat minden csapat, ami az utolsó futamig izgalmassá teheti a sorozatot.

Egyértelműen Joan Mir rajtja sikerült a legjobban, aki a második helyről vette át az irányítást. Néhány kör erejéig a Suzuki versenyzője diktálta a tempót, aztán megérkezett Quartararo, aki az élre állt és onnan tulajdonképpen meg is nyerte a versenyt.

Nem ment azonban mindenkinek ilyen könnyen ez a futam. A Honda csapat, akik idén szintén hullámzó teljesítményt mutatnak, teljesen egymásra találtak és komoly csapat harc alakult ki a két versenyző között. Ezt később Marc Marquez még egy kis testvérharccal is fokozta.

Rinsnek hátulról kellett rajtolni, de a Suzuki versenyzőjét ez sem gátolta meg abban, hogy már az első körben a fél mezőnyt megelőzze.

A Ducati csapat tagjai már kevésbé voltak szerencsések, igaz a másik francia Zarco felért a második helyre, de több versenyzőjük is értékes pontokat vesztett. Bastianini és Martin is bukással fejezte be a futamot, de a legjobban talán Miller esése fájt a csapatnak, aki magával rántotta Mirt is. Az ausztrál versenyző azóta már bocsánatot is kért.

Az elnézett féktávnak köszönhetően megnyílt az út az Aprilia versenyzője előtt, Aleix Espergaro próbált is felzárkózni Johann Zarco, de végül már nem változott a sorrend.

A bajnokság állása: https://www.motogp.com/en/gp-results/2022/POR/MotoGP/WorldStanding

Nyitókép : twitter.com prtscreen

 

ugrás fel