EST. 2002

MotoGP: Bagnaia sérülten is nyerni tudott Jerezben

Az olasz meglepetést okozott a hétvégén mikor a pole után a futamra is át tudta helyezni a teljesítményét. A Fabio Quartararoval vívott párharc inkább mondható mentálisnak, mint fizikálisnak, amiből végül Pecco került ki győztesként. A francia sem lehet szomorú a második hellyel, hiszen továbbra is vezeti a világbajnokság összetett pontversenyét. A harmadik Aleix Espargaró, aki ezzel a győzelemmel a csapat összes kedvezményének is búcsút intett. Hiába, az Aprilia olyan szintre ért, ami már nem nevezhető kezdő szintnek. A negyedik helyen Marc Marquez szerzett értékes pontokat, ami a katalán versenyzőnek a legjobb idei eredménye. Honfitársa a Suzuki csapat versenyzője Joan Mir hatodik helyen zárta a futamot.

A hétvégén csak úgy záporoztak az edzéseken a versenyzők. Marc Marquez mellett még Fabio Quartararo is földre került. Utóbbi ráadásul a boxba érve a földre görnyedt, de mint később kiderült, csak a vissza szállásnál ütötte meg magát.

A versenyen is tartogatott izgalmakat, már a rajtnál összeért Marc Marquez és Aleix Espargaro. Mjad a pár kör alatt kialakultak az erőviszonyok is, amiben az első két helyen Bagnaia és Fabio üldözte egymást. A páros tempója annyira erős volt, hogy le is szakították a teljes mezőnyt magukról. Hátrébb a harmadik helyért folyó küzdelem nagyobb izgalmakat hozott. Ebben a csoportban Jack Miller, Marc Marquez, Aleix Espargaro és időnként Joan Mir is részt vett. Bár Mir hatalmasat küzdött, mivel ismét hátulról dolgozta fel magát, a végén Alex húzta be a harmadik helyet. Ezzel ismét dobogóra állhatott a spanyol motoros, ráadásul a második helyen áll az összesített tabellán. Ezzel az Aprilia 2023-ban ugyanolyan feltételekkel versenyez, mint bármelyik másik gyártó.

Fabio a futam után elárulta, hogy az első néhány körben szerette volna megelőzni Peccót, de annyira rövidek voltak a féktávok és olyan komoly tempót diktált a Ducati versenyzője, hogy az első gumi melegedése miatt letett a támadásról.

Aleix rendkívül izgatott volt a verseny után, ami érthető is. Senki sem várta, hogy 2022-ben csupán 7 ponttal lemaradva a második helyen fog állni a csapat egyik versenyzője az összetettben.

Marc Marquez mentése pedig legnézettebb poszt lett a versenyről, ami egészen elképesztő fizikális teljesítmény.

ugrás fel