EST. 2002

40 éves a Honda Gold Wing – 40th anniversary edition

Az els? változat 1975-ben látott napvilágot, ezt ünnepli a Honda a 2015-ös GL1800 Gold Winggel.

Az ünnepi kiadás négy színben lesz választható, köztük egy kéttónusú piros-fekete fényezéssel, teljesen fekete vázzal. A különleges modellek mindegyike „40th anniversary” szárny-díszítést kap az utasülés támláján, az idomzaton, a hátsó dobozon és a kulcson. A három másik ünnepi színváltozat fekete, fehér és ezüstmetál.

 

A Honda Gold Wing mindig is egyedülálló motor volt – mondja a Honda sajtóközleményében. 1975-ben GL1000 néven jelent meg, 180 fokos, fekv? négyhengeres blokkjával nem csak fizikailag különbözött, de a hosszú túrák során is kellemes élményt jelentett a nyeregben. 1987-ben a hathengeres, 1500-as változattal a Honda ismét mérföldkövet tett le a túramotorok között.

A GL1800 nyolcévnyi kutatást és fejlesztést követ?en 2001-ben debütált, és újabb adag dinamizmust és élményt hozott a Gold Wingek körébe. Az alumínium hídváz stabilitást és pontos irányíthatóságot biztosított nagyobb sebességnél is. Az egyedi, fekv? hathengeres blokk alacsonyan tartotta a súlypontot, ami kiváló egyensúlyt és mozgékonyságot adott a motornak, legyen szó hegyi szerpentinekr?l vagy nyüzsg? városi forgalomról.

Éljen soká!

ugrás fel