EST. 2002

Bemutatkozott az új GSX-RR és a SUZUKI 2021-es MOTOGP csapata

A Team Suzuki Ecstar bemutatta a 2021-es MotoGP csapatának felállását és az új támogatóval kiegészült GSX-RR versenymotor dekorját.

2019 óta változatlan versenyzői felállásban, a 2020-as világbajnok Joan Mir és Alex Rins fog versenyre kelni a 2021-es MotoGP futamokon. Mir szenzációs eredménnyel zárta a 2020-as szezont, Rins pedig a szezon eleji sérülése mellett is a harmadik helyen végzett az összesítésben, így a spanyol páros jókora tapasztalattal vág neki a 2021-es MotoGP versenyeinek a GSX-RR nyergében.

A Team Suzuki Ecstar leleplezte az új GSX-RR versenymotort, amely mostantól magán viseli a csapat új szponzorát, vagyis a globális italgyártó Monster Energy emblematikus logóját.

A GSX-RR az elmúlt években számos fejlesztésen esett át, így a Team Suzuki Ecstar magabiztosan építkezhet a 2020-ban elért sikerekre.

Amennyiben nem változik menet közben, a 2021-es MotoGP szezon 19 fordulóból álló sorozata garantáltan izgalmas futamokat ígér. Kezdve az első versenytől, mely március 28-án Katarban, egészen a szezon záró futamáig, mely november 14-én Valenciában kerül megrendezésre drukkolhatunk kedvenceinknek, miközben egy új állomás is bemutatkozik, a finn KymiRing.

Shinichi Sahara – projektvezető és csapatigazgató:

„A 2020-as év fantasztikus eredményeket hozott, hiszen világbajnoki címet szerzett a versenyzőnek és a csapatnak, a 2021-es szezon pedig újabb kihívásokat tartogat számunkra, mivel a tavalyinál is jobb eredmények elérésére fogunk törekedni. A járvány okozta korlátozások miatt ez is egy furcsa szezon lesz, így most is alkalmazkodnunk kell, hogy a csapat ugyanolyan magas színvonalon teljesítsen, mint tavaly. Egy új korszak előtt állunk a csapatunkat illetően is. Egy eredményes és erős csapatot sikerült létrehozni, így teljes mértékben bízom benne, hogy megtaláljuk a leghatékonyabb közös utat a működésre. Joan Mir és Alex Rins egyaránt rengeteget készült a szezonra, és a legjobb feltételeket illetve eszközöket biztosítjuk számukra az eredményes szerepléshez és a dobogós pozíciókért való küzdelemhez.”

Joan Mir:

„Úgy tűnik, ez az új évad még izgalmasabb lesz. Nagyon jó tapasztalatokat szereztem a GSX-RR nyergében, de a tavalyi győzelem ellenére sem tartom magam az idei szezon „kedvencének”. Úgy gondolom, hogy még mindig sok a tennivalóm, és hozni is kell az újabb eredményeket.„

Alex Rins:

„Egész télen vártam, hogy visszatérhessek a pályára! Úgy gondolom, hogy ez az év ismét nagyszerű eredményeket tartogat a számunkra, mivel erős a csapatunk és kiforrott versenymotorral rendelkezünk. Motiváltabbak vagyunk mint valaha, így készen állunk a harcra.”

ugrás fel