EST. 2002

„Nem gondolom, hogy Katarban 100%-os leszek.”

Az új szezonra való felkészülés nem volt egyszer? Marc Marquez számára. Februárban egy spanyolországi dirt track edzés során eltörte a szárkapocs csontját, ami miatt ki kellett hagynia két, szezon el?tti fontos tesztet. A huszonegy éves spanyol versenyz? a baleset óta szorgalmasan jár speciális rehabilitációs kezelésekre és fizikoterápiára, de hogy ez mennyire volt hatékony, csak akkor derül ki, ha visszaül Honda RC211V-je nyergébe.

Marquez Marc

„Természetesen nagyon csalódott voltam amiatt, hogy ki kellett hagynom két tesztet, de a jó hír az, hogy jobban vagyok, a csont gyógyul. Többet edzek, Katarban kiderül, hogy is vagyok. Nem gondolom, hogy 100%-os lennék, de keményen fogok küzdeni.” – mondja Marquez.

Marquez Marc

„A legfontosabb, hogy értékes pontokat szerezzek, és az austini második fordulóra teljesen meggyógyuljak. Katarba világbajnokként érkezni, hogy megvédjem a címem, új nekem, és tisztában vagyok vele, hogy amint pályára lépünk, rajtunk lesz a világ szeme. Tavaly az itt megszerzett els? MotoGP kategóriás dobogós helyezésem különleges élmény volt, jó emlékek kötnek ide.”

Marquez valójában mindhárom kategóriában állt már itt a dobogón: tavaly harmadik lett a MotoGP-ben, 2012-ben gy?zött a Moto2-ben, 2010-ben pedig a 125 cmł-es kategóriában volt harmadik.

Marquez interjú:

Csapattársa, Dani Pedrosa számára jóval simább volt a felkészülés. „Elég jó volt, sok kört teljesítettünk Sepangban és Phillip Islanden is. Sokat javultunk, de mint mindig, most is van még hova fejl?dnünk. Az ausztrál teszt óta az állóképességem fejlesztésén dolgozom, és a szezonkezdésre fókuszálok. A napjaim elég mozgalmasak a sokféle edzéssel.” – mondja Pedrosa.

Marquez Marc

„A katari versenyhétvége elég hosszú, négy napig tart, és az edzéseken nem túl jó a tapadás. Várom, hogy elkezd?djön a világbajnokság.”

ugrás fel