EST. 2002

A 2018-as visszatekintő sorozat befejező részében az augusztusi és a szeptemberi versenyhétvége eseményeit elevenítjük fel. Két nagyon izgalmas hétvége volt, ahol kiderült hogy 2018-ban ki emelheti magasba a bajnoki trófeát

V. forduló

 

Az ötödik fordulón ismét Örkényben találkoztak a versenyzők. A szeles időjárás eléggé megnehezítette a dolgukat. Szombaton a rajt utáni pofozkodásból Gudmon Zoli jött ki a legjobban. Mögötte Szokolics Laci és Sándor Balázs érkezett. A második körben Szokolcs Laci átvette a vezetést, de Zoli ezt csak néhány kanyarig hagyta válasz nélkül. Mögöttük Ernszt Norbi próbált visszakapaszkodni a dobogóra, de egy fékhiba miatt sajnos fel kellett adnia a küzdelmet. Szokolics Laci és Gudmon Zoli olyan elképesztő csatát mutattak be, hogy bekerülhetne a MotoGP best of-ba! Ahol csak lehetett és ott is ahol nem 🙂 előzgették egymást oda-vissza. Végül az utolsó kör utolsó féktávján Laci bevállalt egy bravúros előzést és elsőként fordult a célegyenesre, de sajnos a váltója nem akarta ezt a győzelmet és néhány centivel ugyan, de Gudmon Zoli lett a győztes. Mögöttük Sándor Balázs futott be harmadikként, aki Mala Lászlóval vívott nagy csatát. Vasárnap mindenki a vizes pályára való gumikat keresgélte, mert az időjárás újabb próba elé állította a versenyzőket. Szerencsére kevesebb eső volt, mint tavaly, amikor az egész hétvégét törölni kellett, mert csak csónakkal lehetett biztonságosan közlekedni. Az időmérő alapján Szokolics László indult az élről, de néhány kanyar után elcsúszott. Eközben Mala László átvette a vezetést és elkezdte kiépíteni az előnyét. Ernszt Norbert felzárkózott a második helyre, mögötte Gudmon Zoli és Sándor Balázs érkezett. Balázs néhány kanyarral később, miután Zolit megelőzte, egy kigyorsításnál elcsúszott és innentől bal oldali lábtartó nélkül folytatta a versenyt. Ernszt Norbert növelte a tempót és folyamatosan közeledett Mala Lászlóra, de a célegyenes ráfordítóban ő is elcsúszott. A bukásokkal tarkított futamon Mala Laci parádés motorozással megszerezte a győzelmet, mögötte Gudmon Zoltán és Molnár István érkezett. A második futamon már a felszáradó pályán köröztek a versenyzők. A rajt és az első kör nagyon izgalmas volt, folyamatosan előzgették egymást a versenyzők miközben keresték a száraz íveket. A kör végére Gudmon-Mala-Szokolics sorrendben érkeztek, de Ernszt Norbi és Sándor Balázs is még lőtávolon belül voltak. Ernszt Norbi fokozatott váltott és körről-körre áthámozta magát a mezőnyön és a futam végéig csatázott Mala Lászlóval a győzelemért. A harmadik helyért Gudmon Zoli és Szokolics Laci csatázott. A befutó Ernszt Norbert, Mala László és Szokolics László lett.

Gudmon Zoltán #93:

„Szombaton Szokolics Lacival csatáztunk körről-körre, kanyarról-kanyarra küzdöttünk egymással. Az utolsó körre elsőként fordultam, de ott volt közel mögöttem úgy gondoltam az utolsó féktávon megpróbálok jobban odafigyelni nehogy be tudjon jönni mellém, de nem sikerült, túl későn fékeztem és nem tudtam befordulni kellő lendülettel. Laci kapott is az alkalmon elment mellettem, mondom bakker már csak egy esély marad így, a célra ráfordító!
Laci nagyon szűken fordult védte az ívet és el is váltotta magát. Nekem a legoptimálisabban sikerült a kigyorsítás és nagyobb tempóval tudtam fordulni. Egy kerèkhosszal 0.027 másodperccel előtte értem be!”

Mala László #74:

„Én csak a meglepetés örömével tudok nyilatkozni erről a versenyről. A szombati nap ugyszint a motorerő kereséséve telt, miközben Gudmon Zoli, Szokolics Laci, Ernszt Norbi és jó barátom Sándor Balázs igencsak sietősre vették a dolgot. Ami számomra eléggé lehangoló, mivelhogy megint a jól kibérelt és már unalmassá vált 5. hely nézett ki. A rajt után változott a helyzet és egyik pillanatról a másikra fel is csillant a remény egy 4-ik esetleg egy 3-ik helyre, ha Balázs barátomat az őrületbe tudnám kergetni, és mivelhogy nem egy lángos harapó versenyről beszélünk elkezdtem sietve a frászt hozni Balázsra, hol több, hol kevesebb sikerrel. De! Ő volt a jobb, és egy „vénembertől” a 4. hely is jóóó. És jött a vasárnap. Már hajnaltól eső nem eső, kerekek legalább négyszer ki-be és ez így ment az első futamig, ami aztán el is döntötte, hogy eső! Nos, az első vizes edzés: kezdjünk lendületesen nehogy elaltasson a cammogós tempó, így rögtön az első körben perec, másodikban megint perec. Most, hogy két kör alatt kétszer közelről köszöntem az aszfaltnak, nekem ennyi elég is volt, ennek tudatában ma ennyi fér bele Mala és nem több. Jött a derbi: rajt, meglódul a mezőny, mint egy megriadt ménes, én meg velük együtt, hát nem szabad kimaradnom, igazolatlant meg nem akarok. De jött a kanyar a 9-es, ismerem már köszöntem is neki, /ezért csak óvatosan/ amit Szokolics Laca barátom most ismert meg igazán közelről, így sikerült meglógnom a mezőnytől ,és beosztani apró kis előnyöm, míg Norbi utolért és mögém lopakodva elsőségemre tört. Így kényszerültem egy kicsit merészebbnek lenni és azt a kis tartalékot, azt az 1 mm többletgázt is rácsavartam helyenként. Hogy a tempó és akarat nem lehetett kicsi abból derült ki, hogy az utolsó körök felé Norbi a célrafordítóban elcsúszott, és hogy igazolja feltevésem, a célegyenest követő kigyorsításnál én is megcsúsztam. Ezért értékes számomra ez a győzelem! Meccs, derbi, verseny volt. Hát, ha ezt az idegbajt akarjátok, gyertek csak. Várunk mindenkit!”

Videók:

Szombat: 1:08:30

Vasárnap, első futam: 1:28:30

Vasárnap, második futam: 1:36:00

VI. forduló 

 A hatodik és egyben a szezon utolsó versenyhétvégéje is Örkényben zajlott. A kupasorozatra /szombat/ Szokolics Laci, az Országos Bajnokságra /vasárnap/ pedig Gudmon Zoli érkezett megnyugtató előnnyel. Ennek tudatában a szombati futamon Szokolics Laci szépen bekövette Gudmon Zolit a célig így Zoli a futamgyőzelemmel Laci pedig a bajnoki címmelzárta a szezont. Mögöttük a harmadik helyért hárman feszültek egymásnak. Mala László egy kiváló rajtnak köszönhetően az ötödikről a harmadik helyre ugrott előre, őt Sándor Balázs és Ernszt Norbert követte. Hárman az utolsó körig csatáztak. Előbb Balázs küzdötte át magát Mala Lacin, majd az utolsó körben egy merész előzéssel Ernszt Norbi is megelőzte őt. Vasárnapra Gudmon Zoli hangolt a legjobban, de a rajtnál Szokolics Laci jött el elsőként. Mala Laci ismét nagyot robbantott és negyedik helyről néhány pillanatra még az első helyet is átvette. Ernszt Norbinak az első körben műszaki hiba miatt ki kellett állnia. A kör végére Szokolics-Gudmon-Mala sorrendben érkeztek. Néhány körrel később Mala Laci kissé kiszélesítette a pályát, Sándor Balázs kapott az alkalmon és átvette a harmadik helyet. Néhány méterre motoroztak egymástól és három körrel a vége előtt a visszafordítóban Laci körbe motorozta Balázst, de az utolsó sikánban már újra Balázs fordult elöl. A befutó Szokolics-Gudmon-Sándor Balázs lett. A második futamon mindenki egyformán jól vagy egyformán rosszul 🙂 rajtolt, így megmaradt az időmérős sorrend. Szokolics Laci folyamatosan nyomás alatt tartotta Gudmon Zolit, aki a verseny kétharmadánál vétett egy apró hibát. Laci azonnal lecsapott és behozta motorját az első helyre. Mögöttük Ernszt Norbert végzett a harmadik helyen. ÍgyGudmon Zoli lett a bajnok, mögötte Szokolics László és Ernszt Norbert végzett

 

Sándor Balázs #42:

„Ez volt a szezonom legizgalmasabb hétvégéje. Szombaton kipróbáltam egy új karburációt, ami egy dugattyúmba került. Gudmon Zoliéknak köszönhetően azonban rajthoz tudtam állni. Az egész futamon Norbival és Mala Laci barátommal kerék a keréken, hárman csatáztunk a harmadik helyért, amit végül sikerült megszereznem. Nagyon örültem, mert az első olyan dobogóm volt, ahol az ellenfeleimet se kiesés, se műszaki hiba nem hátráltatta. Vasárnapi első futamon ismét Lacival vívtam nagyon eseménydús csatát. Oda-vissza előzgettük egymást és végül egy bevállalós előzéssel sikerült megcsípnem előtte a harmadik helyet. Két dobogóval zártam a szezont és nagyon várom már a folytatást!”

Herczegh Dani #214:

 

„Számomra 2018-ban az egyik legélvezetesebb, legemlékezetesebb futam az utolsó euroringi hétvége volt. Nagyon változó volt az időjárás. Óráról órára változtak a körülmények, vizes, száradó és száraz aszfalttal nézhettünk farkasszemet, így nehéz volt kitalálni, hogy mire mi következünk éppen milyen gumival, beállítással kéne felmennünk a pályára.

A változó pályaviszonyok miatti folyamatos gumiszerelések (esős/slick), kerékcserék izgalmassá tették a hétvégét. Bár a versenypályán mindenki jobb akar lenni a másiknál, ez a boxban nem érződik, ha valakinek segítségre van szüksége, olyan mintha egy versenycsapatban versenyeznénk, egyből mindenki ott segít, ahol csak tud szerszámmal, alkatrésszel, tudással.

Az esős idő ellenére rengetegen álltunk rajthoz a kategóriánkban. Jót csatáztam Molnár Istvánnal [onboard videó], aki egész hétvégén jobb köridőket futott és a rajtot is jobban kapta el, de a szombati napon a kicsit nedves, hideg pályán végig a nyomában voltam. Kerestem, hogy melyik kanyarokban vagyok gyorsabb nála, hol tudnám megelőzni. Utolsó körben a hátsó egyenes kigyorsításánál sikerül belső íven megelőznöm, így hatodikként intettek le a verseny végén, ami nem egy dobogós helyezés, de amíg van kivel küzdenem – a végeredménytől függetlenül – addig nagyon élvezem a versenyzést.

A szervezők hozták a szokásos színvonalat és a hangulat is jó volt a boxban, mint mindig. Én ezekért is szeretem a MAMI kupát 🙂

2019-ben találkozunk!

Videók:

Szombat: 3:43:30

Vasárnap, első futam: 1:21:20

Vasárnap, második futam: 1:22:30

Idén Május 04-05-én indul az évad. Az első megmérettetés Kakucson lesz, ahol várunk mindenkit a helyszínen, és követhetőek leszünk élő közvetítésben a MAMI Kupa Live TV-nés a youtube csatornán is.

ugrás fel