EST. 2002

A 46-os visszavonul -GRAZIE VALE!

26 év versenyzés után 42 éves korában visszavonult a világ legismertebb motorversenyzője a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi.

A versenyző aki szó szerint mindent kifacsart a MotoGP világából és állam lett az államban. Egy olyan világban nyert minden kategóriában címet, ahová csak a legjobbak jutnak el. MotoGP-ben mind a két érában képes volt nyerni, úgy hogy kétüteműben az akkori korszak legnagyobbjait utasította maga mögé. A váltás sem okozott törést a karrierjében, négyütemű motorokkal épp olyan sikeres volt mint a zabolátlan előddel.

A rendkívül hosszú pályafutás és megannyi siker ellenére, mi mégsem erre helyeznénk most a hangsúlyt. Aki szeretné bővebb információt olvasni az olasz fenomén karrierjéről, annak ajánljuk Székely Márton cikkét az index.hu oldalon.

Számunkra Rossi nem csak egy versenyző volt, sőt nem is csak az a versenyző, aki meghatározó tudott lenni oly sok éven át. Nekünk még ennél is több, az ember aki kitalálta Önmagát és felhelyezte a motorversenyzést olyan magasságokba, ahova azelőtt csak az autóversenyzés csúcsát jelentő sorozatok jutottak el. Kamionok és autók ezrein tűnt fel a 46-os szám, amiről még egy laikus is pontosan tudta minek vagy kinek a rajtszáma.

Pályafutása talán legnagyobb eredménye, hogy a motorversenyzés már nem csak egy szűk réteg sportja.

Miközben kinőtte a sportot és az vele együtt emelkedett, a motorozás berkein belül is kimagasló népszerűségnek örvendett. Egyedi stílusa, karaktere és az általa kitalált design, ma már történelem.

Rossi ott volt a hétköznapjainkban évtizedeken keresztül. A Dainese által gyártott replikák, vagy a Yamaha R6 modellje a különleges festéssel, épp úgy Unicumnak számított a piacon mint egy replica AGV sisak.


Olyan dolgokat alkotott, mely minden motoros álma. Saját motoros ranch, ahol barátaival házi versenyeket szervez vagy éppen az akadémia, ahol fiatal tehetségeket segítenek a versenyzésben.

Vale nem fog eltűnni a motorsportból, csapata és a tervei mind a cirkuszhoz kötik, még akkor is ha most érthető módon sokkal több időt szeretne tölteni családjával.

Számunkra öröm volt részt venni egy ilyen tehetség karrierjében, ha csak tudósítás szinten is. Biztosak vagyunk benne, hogy még évtizedekig meghatározó jelenség lesz a motorversenyzés világában Valentino Rossi vagyis a Doktor!

Vale, köszönjük a csodálatos éveket!!!

ugrás fel