EST. 2002

A BMW Motorrad bemutatja: M Performance szénszálas kerekek az S 1000 RR-hez

Szénszál (karbonszál) – elsősorban a repülőgépipar számára fejlesztették, majd a nagy szilárdságú és szuper könnyű anyag a versenysportban is bevezetésre került, és a BMW motorkerékpároknál is elérhető. A BMW Motorrad ott alkalmazzza, ahol minimális tömegre és maximális szilárdságra van szükség.

Az M Performance karbonszálas felnik ideális alkalmazási területe a BMW S 1000 RR, amelyet egy nagyon összetett folyamat révén nagynyomású kemencékben, úgynevezett autoklávokban állítanak elő. Az előnyök egyértelműek. A kisebb tömeg alacsonyabb forgó tömeget is jelent, ami nem csak hatékonyabb gyorsulást és lassulást eredményez, hanem a motorkerékpár kezelhetőségét is javítja. Röviden: a motorkerékpár még mozgékonyabb és dinamikusabb lesz. Ezen túlmenően a magasfényű, átlátszó lakkal bevont, szénszálsas felület mély fekete csillogásának köszönhetően szembetűnő látványosságként is hat.

 

Az M Performance szénszálas kerekek az S 1000 RR esetében összesen 1,7 kg-mal könnyebbek, mint a széria alumínium felnik, amelyek súlyát már 1,6 kg-mal csökkentették a tavalyi, új modell megjelenésekor. Minden alkatrész, mint például az 5mm vastagságú féktárcsák (széria: 4,5 mm), az érzékelőgyűrűk, a kerékcsapágyak és az abroncsnyomás-érzékelő szelepek a kerékcsomag részét képezik. Az M Performance szénszálas kerekek már 2020. augusztus 1-jétől elérhetőek.

ugrás fel