EST. 2002

A HARLEY-DAVIDSON bemutatja a rajongói FAST JOHNNIE kollekciót

A Harley-Davidson a Fast Johnnie bemutatásával ünnepli az izomautó-kultúrát és a versenyzés emlékét. A 2023-as kollekció darabjai, korlátozott példányszámban, gyárilag egyedi fényezéssel és egyedi kézzel készült tankgrafikával érkeznek. A magával ragadó fehér versenycsíkok és az Celestial Blue fényezés csak az Enthusiast motorkollekción fedezhető fel, az alábbi három 2023 Harley-Davidson modellen: a Low Rider® ST, a Street Glide® ST és a Road Glide® ST motorokon, melyek együttes darabszáma 2000 lesz világszerte.

Az 1960-as és ’70-es évek nagyteljesítményű izomautói inspirálta limitált kiadású hármast

A Enthusiast motorkollekció a Harley-Davidson rajongóit köszönti, hiszen az ő történeteik és emlékeik adták az ötletet. A Fast Johnnie fényezés az ikonikus izomautókon és kupékon jelentek meg az 1960-70-es években, egymásba simuló verseny vagy rally csíkozással egy merész alapszínen, ahol egy szimbólikus karakter is mindig felkerült a kocsira. Mindkét elem arra szolgált, hogy nyilvánvaló vizuális különbséget teremtsen egy autó nagyteljesítményű változata és ugyanannak a modellnek a szériaváltozata között. A gyártó az üzemanyagtartály bal oldalán alkalmazza a Fast Johnnie karaktert a Harley-Davidson® Screamin’ Eagle® csapat motorjain, amelyekkel a MotoAmerica King of Baggers versenyein vesznek részt. Az egészet a Harley-Davidson versenyzője és a hírhedt „Wrecking Crew” tagja, Ray Weishaar által 1920-ban örökbe fogadott Johnnie nevű malac története ihlette, aki a csapat kabalája is lett. A malac gyakran ült a motorkerékpár üzemanyagtartályán a verseny utáni győzelmi körökön, és általában a „Hog” becenév forrásaként szokták említeni, amelyet a mai napig gyakran alkalmaznak minden Harley-Davidsonra.

“A csíkos grafikai hatás erőteljes jelzés az ebben a korszakban felnőtt generáció számára, és még ma is hatásos.” mondta Brad Richards, a Harley-Davidson alelnöke és kreatív igazgatója. “A Fast Johnnie számára kiválasztott Celestial Blue alapszín az izomautók korszakának egyik népszerű árnyalatát idézi. A grafikai csíkozáshoz egy egyedi, a korszakot hitelesen tükröző fehér színt alkottunk, amelyet klasszikus, vékony-széles-vékony mintázatban vittünk fel a motorkerékpár elemeinek oldalán és tetején. Az összhatás egy utalás a tiszta Amerikára.”

A tankon és az első sárvédőn a Harley-Davidson felirat helyettesíti az egyik vékony csíkos elemet. A modellektől függően a csíkozás az első és hátsó sárvédőkön, az üzemanyagtartály tetején és oldalán, a sárvédő elején, valamint az oldalsó borításon és az oldaltáskákon található. Az Enthusiast motorkollekció logója a hátsó sárvédőn található.

2023 Location Photography – Enthusiast. FLTRXST Road Glide ST

Low Rider® ST Fast Johnnie Enthusiast motorkollekció

Kösd fel a hálózsákod, és irány a kaland! A Harley-Davidson® Low Rider® ST modell egy amerikai V-blokkos sport-túra motor, azoknak, akik szeretik a letisztult West Coast stílust és a nyomatékos Milwaukee-Eight® 117 V-Twin erőforrást. A Low Rider® ST modell mindent megad az igazi Harley-Davidson életérzésből. A további technikai adatok megegyeznek a 2023-as Low Rider® ST modellel.

Speciális stílusjegyek

  • Celestial blue fényezés egyedi fehér csíkokkal
  • Rajongói kollekció embléma a hátsó sárvédőn
  • Grafikai elemek a tank mindkét oldalán – Fast Johnnie bal oldalon, Bar & Shield a jobb oldalon

Street Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast motorkollekció

Egy vérbeli sport-bagger egyedi teljesítménnyel és stílussal, azoknak a motorosoknak, akiknek egyikből sem elég. A Street Glide® ST modell egyesíti az erős Milwaukee-Eight® 117 blokkot a West Coast stílussal és új sötétbronz színre fényezett elemekkel. Az egyedi kényelem és az ikonikus batwing fejidom a hagyományos Harley megjelenésért rajongókat biztosan izgalomba hozza. Ismerd meg a sebesség és a stílus új irányát a Harley-Davidson-tól! A további technikai adatok megegyeznek a 2023-as Street Glide® ST modellel.

Road Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast motorkollekció

A Road Glide® ST modell minden eddiginél fenyegetőbb kinézettel és az utakat felgyűrő Milwaukee-Eight® 117 blokk erejével. A West Coast stíluselemek és a fekete-bronz fényezés kiemeli ezt a motorkerékpárt a sport-baggerek tömegéből. A legendás kényelem és a „sharknose” fejidom olyan motorosok számára vonzó, akik gyorsan akarnak haladni a nyílt úton. A további technikai adatok megegyeznek a 2023-as Road Glide® ST modellel.

2023 Location Photography – Enthusiast. FLTRXST Road Glide ST

Road Glide ST és Street Glide ST speciális stílusjegyei:

  • Celestial blue fényezés fehér csíkokkal
  • Rajongói kollekció embléma a hátsó sárvédőn
  • Grafikai elemek a tank mindkét oldalán – Fast Johnnie bal oldalon, Bar & Shield a jobb oldalon
  • Harley-Davidson® eredeti alkatrészek és kiegészítői között, a fényezéssel megegyező King Tour-Pak® csomagtartó, alacsonyított Tour-Pak® csomagtartó és oldaltáska hangszórók is megvásárolhatóak.

A Harley-Davidson az időtlen kalandvágyat és a lélek szabadságát jelképezi. További részletekért látogass el a  H-D.com oldalra és ismerd meg a 2023-as Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser és Trike motorkerékpárokat, a Harley-Davidson Certified™ használt motorokat, a Harley-Davidson® eredeti alkatrészeket és kiegészítőket, a Harley-Davidson® MotorClothes® termékeket és a Harley-Davidson financiális szolgáltatásait.

 

ugrás fel