EST. 2002

A Harley-Davidson bemutatja az új FXDR 114-et

A HD összesen 100 modellt szeretne bemutatni 2027-ig, ami a variánsokkal együtt elérhető cél. Most az FXDR 114-et mutatta be a gyártó, ami a fotók alapján egy agresszív külsőt kapott.

Az egyik fő cél a súly csökkentése volt, a 303 kg-os tömeget a lengőkar átdolgozásával érték el. Az új lengőkar már alumíniumból és nem acélból készül, ami a gyártó szerint jelentős hatással van a dinamikára is.

A hátsó kerék 18” átmérővel rendelkezik és 240 mm-es gumival szerelik. Elöl egy 19” kerék és dupla 300 mm-es féktárcsák végzi a motor lassítását. Hátul is kiemelkedően nagy, 292 mm-es tárcsát találunk.

Az FXDR alaposabb étnézésénél egyből szembetűnik a rövid nyereg, amelyet egy alumínium váznyúlvánnyal láttak el. A sárvédőket is ötvözik a motortömeg csökkenésének érdekében. Az amerikai gyártó az új modellt, új alvázzal szereli, ami növeli a kormányozhatóságot.

Az első futóműnél egy 43 milliméteres UPS teleszkóp találunk, a futóműnek és a kipufogónak köszönhetően nagyobb dőlési szöggel rendelkezik a motor mint a többi HD modell a softail tartományban. Balra 32,6 fok, jobbra 32,8 fok.

A design része a LED-es első lámpa, ami egyben a szelet is jótékonyan vezeti a kis fejidommal a tetején. A legfrissebb HD modelleken a világítás teljes mértékben LED. Végül, a fejidom mögött egy digitális kijelzővel ellátott műszerfalat találunk. Az ár még nem ismert, de azt már lehet tudni, hogy hat színből választhatunk majd.

ugrás fel