EST. 2002

A Mugen Race Junior Team születése

Az utánpótlás megerősítése mellett döntött a  Mugen Race és a Sport&Events Academy magyar és nemzetközi pilótái mögé áll névadó szponzorként.

Múlt hétvégén Aragóniában, már feltűnhetett a motorsport kedvelőinek, hogy a magyar üzemeltetéssel rendelkező Mugen Race, a Fiorenzo Caponéra által vezetett Moto3-as csapat fő szponzoraként jelent meg Jaume Masia és Andrea Migno motorján.

Az együttműködés azonban sokkal mélyebb szinteken is megvalósul, hiszen a márka úgy döntött a VB csapat utánpótlás alakulatai mellé is oda áll a spanyol és olasz bajnokságokban.

A CEV Repsol European Talent Cup csapatát Jose Manuel Ruiz Gomez vezeti, aki a MotoGP paddock egyik legtapasztaltabb technikai igazgatója. Évek óta keresi és neveli ki a tehetséges pilótákat, 2019 januártól pedig stratégiai partnerséget kötött a Stefano Favaro által alapított Sport&Events  Motorsport Academy-val, amely egy Magyarországon egyedülálló koncepción alapuló akadémia.

A spanyol bajnokságban, a hazai Fermin Aldeguer harcban áll a bajnokság összetett pódiumos helyezéséért, mellette az olasz Filippo Palazzi és  Görbe Soma a pontszerzésért harcolnak. Rossi Moor  Jerezben csatlakozott a csapathoz a mezőny legfiatalabb indulójaként. A csapat munkásságát Amerikában is elismerik, így Cody Kitchen személyében szintén Jerezben egy másik amerikai tehetség is pályára lép.

Olaszországban októberben rendezik  majd az Ohvale World Series kupát több kategóriában, ahonnan a világ minden részéről érkeznek tehetséges fiatalok. Magyarországot Farkas Kevin és  Rossi Moor  fogják képviselni a Mugen Race Junior Team színeiben.

A Mugen Race célja, a tehetséges gyerekek felefedezése, kinevelése és  támogatása, hogy minél magasabb szinten versenyezhessenek a jövőben.

ugrás fel