EST. 2002

A Peugeot idén a Moto3-ban debütál

Majdnem pontosan egy évvel ezel?tt jelentette be a Peugeot és a Mahindra, hogy az indiai gyártó megvásárolta a francia cég motoros részlegének 51 százalékát. A döntést egy még érdekesebb másik követte: az év végén azt is elárulták, hogy a francia gyártó 2016-ban rajthoz áll a Moto3 Világbajnokságban.

A Peugeot számára történelmi jelent?ség? a lépés, 1898-as alapítása óta ez az els? alkalom, hogy megmérettetik a gyorsasági versenysport legmagasabb kategóriájában.

Pegeot Motocycles en Moto3

Peugeot Scooters entra con Peugeot Motocycles para competir en Moto3 en el Mundial de MotoGP. ˇEl lado más racing del león!

Szerz?: Peugeot Scooters Espańa, 2015. december 21.

A Peugeot MGP3O prototípusában rengeteg a közös a Mahindra már létez? Moto3-as motorjával, de a franciák önálló gyártóként lépnek a világbajnoki színpadra idén.

A csapat a német Saxoprint Racing Team Germany lesz, az egyik pilótájuk a 21 éves Scott John McPhee, a másik a francia Alexis Masbou.

Most, hogy egy évvel a tulajdonosváltást követ?en máris a versenyzés felé fordítja a hajót, adja magát a kérdés: várhatjuk a Peugeot-tól, hogy utcai kisköbcentis sportgépekkel is el?rukkol hamarosan? Az ázsiai példákból kiindulva nem lehetetlen, hogy egy 250-es vagy 300-as mini sportmotorral álljanak el? az európai piacon a Mahindrával a hátuk mögött, de a válaszra még várnunk kell.

Peugeot Moto3

Peugeot Moto3

Peugeot Moto3

ugrás fel