EST. 2002

A Stark Future bemutatja a VARG elektromos krosszmotort

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a terepmotorozáshoz szükséges területek és pályák egyre inkább szűkülnek. A magas zaj nem kedvez a sport szerelmeseinek. A legtöbb pálya lakott területe közelében található, míg az erdő már évek óta tabu a fosszilis tüzelőanyagokkal működő járművek számára.

Nemrégen kaptunk egy PR anyagot e-mailben, melyben a Stark Future nevű multinacionális cég mutatja be legújabb termékét, egy elektromos krosszmotort. A céget 2019-ben alapították és Barcelonában található a székhelye.

Az adatok alapján a VARG igen izgalmas résztvevője lehet az elektromos és azon belül is a terep szegmensnek. A PR anyagból kiderül, hogy Sebastian Tortelli és Josh Hill segítségével tesztelték a motort, ami akár 80 lóerő teljesítményre is képes. Ez megközelítőleg 30%-kal több mint bármelyik piacon kapható 450-es erőforrás teljesítménye, ráadásul kétszer akkora nyomaték különbség párosul a teljesítmény mellé.

A motor hajtását a Stark saját gyártmányú akkumulátor-rendszere veszi körül, amely 6 kWh óra kapacitással büszkélkedhet. A rendszer több eleme szabadalmi bejegyzés alatt áll, így a magnézium méhsejt burkolat is.

A motor a vázat szerkezeti elemként használja, ami hozzájárul az alacsony tömeghez és egyben a legkönnyebb váz a kategóriában. A motor 110 kg össztömeggel rendelkezik, melyből 32 kg az akkumulátor tömege. A töltési idő 1-2 óra, amihez 6 óra üzemidő párosul.

Az elektromos rendszerek elterjedésének egyik igazi előnye lehet, hogy végre saját okostelefonunkat használhatjuk kijelzőnek és egyben a motor konfigurálását is elvégezhetjük vele. A különleges tokba rejtett okostelefonon futó app segítségével, több mint 100 vezetési mód közül választhatunk.

Kiemelkedő tulajdonságok:

Több kerékpár egyetlen motorban (testreszabható teljesítmény-beállítások a 125 kétüteműtől a 650-es négyütemű motorokig)

Innovatív motor, hűtőrendszer és akkumulátor-architektúra

Kategóriájában vezető hajtáslánc (80 LE és 9 LE/kg teljesítmény)

Ultrakönnyű és kicsi alvázkoncepció

Okostelefon műszerfal

Kayaba felfüggesztések

Alacsony karbantartási költségek és nulla károsanyag-kibocsátás

Zajmentes működés

A VARG ára 11900 euró és már előrendelhető, 2022 szeptemberi szállítással. Bővebb információt a https://starkfuture.com oldalon találtok.

ugrás fel