EST. 2002

A BMW T800-hipotézis

Nemrég a feltevés szintjén beszéltünk a BMW egy esetleges ‘Supersport’ kategóriás új munkájáról: ma pedig íme, egy Münchenben készült fénykép támasztja alá a hipotézist. A kéthengeres, félig felidomzott modell lendületes, tiszta vonalvezetés?. Elüls? részében van valami R1100S-ses, a hátulja azonban sokkal vadabb kinézet?.

A tanknyílás elhelyezéséb?l arra lehet következtetni, hogy maga a tartály a nyereg alatt helyezkedik el, aminek célja az optimális súlyközpontosítás lehet. Az új – és persze hivatalosan be nem mutatott – járm? ékessége a 800 kcm-es, kéthengeres er?forrás, amelynek legnagyobb teljesítménye józan becslés szerint nyolcvan lóer? körüli (korábban sajtóértesülésekre hivatkozva egy háromhengeres Rotax-blokkról írtunk – amin persze a T800-tól teljesen függetlenül is dolgozhatnak a fejleszt?mérnökök).

A váz anyaga valószín?leg alumínium, miközben – a kép alapján – a villa hagyományos típusú, tehát nem a ‘bajor tradíció’ szerinti. A hátsó felfüggesztés teljesen új, ezen a modellen mutatkozik be. Reméljük, hamarosan részletekkel is szolgálhatunk.

ugrás fel