EST. 2002

A hetvenedik Bol d’Or

Ezen a hétvégén rendezik meg a legendás Bol d’Or hetvenedik kiírását a Magny-Cours-i versenypályán, Franciaországban. A viadallal lezárul a 2006-os Endurance világbajnokság is. Nem egy egyszer? futam, hanem valóban nagy tömegeket megmozgató sport- és kulturális esemény ez, ahová motorok ezrei és szurkolók tízezrei érkeznek évr?l évre.

Az öregkorába lépett Bol d’Or idén fiatalosabbnak ígérkezik, mint bármikor korábban: jelen lesznek a legnagyobb motorgyártók afféle rögtönzött expó keretében, a stunt világbajnok Chris Pfeiffer tart bemutatót, nyílt nevezés? gyorsulási versenyt rendeznek Runs d’Or néven, 200 méteres távon. Emellett lesznek elmaradhatatlan közösségi programok, koncertek, igazi ünnep tehát. Mindennek fénypontját az Endurance vb utolsó aktusa jelenti, melyre tíz nemzet hatvanhat csapata adta le nevezését. Jegyet a vasárnapi futamra már csak a helyszínen lehet venni, egységesen 25 euróért.

A jubileumi viadalnak két magyar résztve?je is lesz: Bitter Sándorral és Rosivall Ágostonnal is találkozhatnak a kilátogatók a boxutcában.

ugrás fel