EST. 2002

A jöv? Forzája

A Honda teljes erőbedobással fejleszti a jövő járműveit. Erre utal az is, hogy tanulmánygépek egész sorával jelentkezik az idei kiállításokon. A tanulmánygépek lényege, hogy rajtuk mutassa be a Honda, milyen új technikai fejlesztéseken dolgozik, hogyan teheti a motorkerékpárokat még személyesebbé, új dimenzióval ruházva fel a mindennapi közlekedést. A 2007-es évet a Tokiói Autószalon nyitotta, ahol az egyenlőre még csak kísérleti stádiumban lévő autók között egy igazi motorkerékpár- különlegesség is magára vonta a közönség figyelmét.

A kétüléses Forza Smart robogót nem véletlenül állították előtérbe a nagyszabású kiállításon. A 250 cm3-es robogó egyszerre kínál kimagasló kényelmet, miközben funkciójában kiemelkedően biztonságos, egyben kellemes városi közlekedési eszköz két személy részére. A Forza Smartot felszerelték a Honda legmodernebb „goanywhere” audiovizuális navigációs rendszerével, valamint a Fit Daily Active rendszerrel. Kamerák és szenzorok érzékelik a jármű környezetét, ezzel minimálisra csökkentve a vezető által nem érzékelt holttér méretét.

A beépített kommunikációs rendszer segítségével a pilóta menet közben is tud beszélgetni utasával, de megosztva is hallgathatnak zenét vagy rádiót, köszönhetően az első és hátsó hangszóróknak. Az első fényszóróban és a ködlámpákban nagy fényerejű LED-ek világítanak, míg az utas háttámlájába jól láthatóan magasra kiegészítő féklámpát építettek. Tervezői szerint a kétszemélyes Forza Smart egyszerre alkalmas önfeledt és biztonságos városi közlekedésre.

ugrás fel