EST. 2002

Agostini: „A tisztelet a legfontosabb”

Tizenötszörös világbajnok, ebb?l nyolcszoros 500-as világbajnok, 122 GP gy?ztese. Ha valaki tudja, mit jelent a versenyzés és a versenyszellem, az Giacomo Agostini. A mára szimpatikus öregúrrá nemesült olasz ikon ráadásul egy olyan korból jön, amikor természetesebb dolog volt a barátság és a tisztelet.

Giacomo Agostini

Agostini a motogp.com-nak beszélt az idei év várakozásairól, és a továbbra is kikerülhetetlen témáról, Rossi és Marquez tavaly indult, és sajnos azóta is él? ellentétér?l. Marquez nem beszél, Rossi talpában viszont még mindig ott a tüske, de mintha nem akarná kivenni. Talán Marquez kellene, hogy felajánlja a segítségét?

És mit csinál eközben Lorenzo? Naphosszat a pszichológusa díványán gubbaszt, és próbálja feldolgozni, hogy hiába világbajnok, mégis mindenki utálja?

A bölcs Agostini szavai útmutatásul szolgálhatnának mindannyiuk számára.

„Az elmúlt években tanúi lehettünk néhány igen izgalmas versenynek, de egyik sem volt olyan izgalmas, mint a tavalyi MotoGP Világbajnokság. Azt gondolom, idén is nagyszer? versenyekre számíthatunk, négy vagy öt versenyz? is harcolhat a címért.’

„Szeretnék egy kicsivel több tiszteletet látni [Rossi és Marquez között]. Szerintem a mi sportágunkban nem létezik igazi barátság két rivális között, de az fontos, hogy meglegyen a tisztelet, mert az vezet igazán jó versenyekhez, és ez az, amit remélem, idén látni fogunk.’

Forrás: motogp.com

ugrás fel