EST. 2002

Agostini megvédte Marquezt és elemezte a helyzetet

Egyre érdekesebben alakul a hétvége utáni nyilatkozat hadjárat. Rossi egyértelműen veszélyesnek titulálta Marc Marquezt és azzal vádolta, hogy rombolja a sportot mivel nem tiszteli ellenfeleit és ezért veszélyes rájuk nézve.

Marc nyilatkozatában egyértelművé tette, hogy soha senkinek nem akart ártani és Rossi esetében a pálya hibájából történt meg az ütközés.

A Rádió24. telefonon készített interjút a legsikeresebb GP versenyzővel Giacomo Agostinival. A volt világelső védelmébe vette a spanyol versenyzőt.

„A Forma1-ben az előzésekkor gyakran szorítják vagy lökik ki a másik versenyzőt. Természetesen megpróbáljuk eltúlozni a dolgot, Marquez tévedett és bocsánatot kért. Diszkvalifikáció? Marqueznek igen de a többieknek akik ütköztek a versenyen nem? Ha minden alkalommal kizárunk valakit nem tudjuk folytatni mert otthon maradnak a versenyzők. Nehéz és nem is mindig lehet jól kiszámolni az előzést és ez mindenkire vonatkozik. „

Véleménye szerint nem igaz, hogy Marquez másokban szeretne kárt okozni ( utalt Rossi nyilatkozatára ). Majd megemlíti, hogy régen Angliában tisztelték egymást a versenyzők a versenyeken mégis gyakran előfordult, hogy egy kanyarban többen érkeztek egyszerre és csak egy tudott befordulni. „ Mindig is ilyen harc volt, persze tisztességes és helyes, hogy ha nem kerül a másik versenyző a földre.”

Marquez a verseny után azonnal Rossihoz sietett és szeretett volna vele beszélni és bocsanatot kérni de Uccio útját állta és körülbelül azt mondhatta, hogy azok után amit tettél még van arcod ide jönni?

Agostininek erről is van véleménye: „ Ezek nehéz idők, mert a verseny után még mindig 100%-on van az adrenalin. Talán jobb várni egy negyed órát, 20 percet, hogy a kedélyek lenyugodjanak. Azonban ha nem megy rögtön akkor azt mondják nem fog bocsánatot kérni. Röviden nagyon nehéz helyzetben van, ha megy ha nem. Ezeket az összecsapásokat el kell kerülni de törölni nem tudjuk őket, különben otthon maradhat a fele rajtrács ( MotoGp, Moto2, Moto3 ).

Reméljük szavai megnyugtatják a kedélyeket.

 

ugrás fel