EST. 2002

Aleix Espergaró nekiment Petruccinak

A hétvégi versenyen Marc Marquez első komolyabb találkozása az Aprilia versenyzőjével Espergaróval történt. A spanyol versenyző el is ismerte hibáját, túl nagy tempóban érkezett honfitársára és kis túlzással eltakarította az útból.

Aleixnek azonban még sem ez fáj hanem Petrucci manővere ami véleménye szerint durvább volt mint a Marquez-Rossi féle eset, azzal a különbséggel, hogy a Ducati versenyzőjét nem szankcionálták. Érthető a spanyol álláspontja mivel itt Ő húzta a rövidebbet és valóban szó sem esett az afférról.

Tehát Aleix írt egy pár sort Twitteren mire csapata megvédte versenyzőjét és elindult a lavina. Egymásnak estek a versenyzők ami azzal kezdődött, hogy Aleix szerint Petrucci mindig így versenyez.

A csapat tulajdonosa Francesco Guidotti ( Pramac Racing )  csak annyit reagált, hogy Petrucci még mindig lágyabb volt mint 2017-ben Dovi és Aleix esete, ráadásul akkor Dovi nem a Twitteren írogatott hanem egy bizottság foglalkozott az üggyel.

De a legjobb rész még hátra volt mert becsatlakozott Xavier Simeon az Avintia Racing versenyzője és teljesen elkapta a gépszíj mindkét versenyzőt. A belga Simeon lazán csak azzal kezdte, hogy Aleix mindig csak panaszkodik és felhozta Jack ( Miller ) esetét példának.

Ez rendesen feldühítette a spanyolt, majd jött a válasz:  „vannak akik fizetnek a lehetőségért és ezért jó versenyzők otthon maradnak”.

Simeon megpróbálta nyugtatni a kedélyeket és azzal érvelt, hogy valahol mindkettőjük helyzete azonos. Aleix ezt kikérte magának : „ Rendben de ne próbáld összehasonlítania a helyzetemet a Tiéddel, ez olyan mintha egy kerékpárt hasonlítanánk egy teherautóhoz.”

Erre Simeon: „ Csak egy dologban vagyok biztos, hogy egy hülye k… vagy, köszönöm, hogy időt és figyelmet szenteltél a tweetjeim megválaszolására”

Párbeszéd jól mutatja, hogy a versenyzők könnyen egymásnak esnek ha úgy érzik a szabályozás nem egyformán érvényesíthető. Az esetek azonban eltérőek és nem mindig tudnak a versenybírók azonos döntéseket hozni.

ugrás fel