EST. 2002

Andrea Iannone négy év eltiltást kapott

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt hozta meg az ítéletet, melyben az olasz versenyző 4 év eltiltást kapott. A 31 éves versenyző szervezetében tavaly novemberben mutatták ki a szteroidok közé tartozó drosztanolont. A FIM már decemberben felfüggesztette licencét, majd áprilisban másfél évre eltiltotta a versenyzéstől.

Csapata a döntés után teljes mértékben kiállt Andrea mellett. Az ügy külön érdekessége, hogy versenyzőjük a csapat kérésére komoly fogyókúrának vetette alá magát, melynek következtében 6 kg izomtól vált meg, aránylag rövid idő alatt. A csapatfőnök elmondása szerint, ezért is nem gondolják, hogy versenyzőjük vétkes, mivel ha valaki izmot szeretne csökkenteni nem nyúl ilyen szerhez. Iannone azzal védekezett, hogy valószínűleg szennyezett hússal került a szervezetébe a tiltott szer.

Az ítéletet hozó CAS azonban úgy vélte, hogy a versenyző nem tudta bizonyítani az állítását, ezért 2019. december. 1-től számítva négy évre eltiltotta.

Iannone így búcsúzni kényszerül versenyzői karrierjétől, mivel 2024 januárjáig nem állhat fel a rajtrácsra.

Az Aprilia ezzel ismét nehéz helyzetbe került, új versenyzőt kell keresniük második motorjuk nyergébe. Aleix Espargaró mellett folyamatosan változnak a csapattagok:

2017: Sam Lowes

2018: Scott Redding

2019: Andrea Iannone

2020: Bradley Smith és Lorenzo Savadori

2021: ?

Fotó: Twitter.com prtscreen

ugrás fel