EST. 2002

Aprilia csapat: új motor és elnapolt Iannone ügy

Érdekesen alakul a MotoGP fenegyerekének számító Andrea Iannone dopping ügye. Az olasz még tavaly a Malajziai Nagydíjon adott pozitív vizeletmintát, melyben anabolikus szteroidot mutattak ki.

Az ügy érdekessége, hogy a motorsport kimondottan olyan sportág, ahol nem igazán van értelme ilyen szer szedésének. Andrea ebben az időben ráadásul erősen tömeget csökkentet, aminek eredményeként közel 6 kg plusz tömegtől vált meg. Ami ennyire rövid idő alatt egy ilyen szer szedése mellett igen csak nehéz lenne.

A csapat vezetője Massimo Rivola nem köntörfalazott és a fellebbezési vizsgálat előtt kijelentette, hogy ha hosszabb eltiltást kap versenyzőjük, akkor elválnak útjaik. Márpedig valamilyen szintű megrovást biztosan fog kapni Iannone, mivel a FIM alkalmazza a WADA elég szigorú előírásait.

A tárgyaláson érdekes helyzet állt elő, ugyanis Iannone és védői a versenyző hajszálából vett mintával szeretnék igazolni, hogy az elmúlt egy évben nem volt jelen az anyag a szervezetében. Vagy nem olyan mértékben, ami doppingolásra adhatna okot. Sajtó hírek szerint, a hajszálat további vizsgálatra küldték és várhatóan 10 nap körüli időre elnapolták az ügyet.

 

View this post on Instagram

 

Sono totalmente tranquillo e ci tengo a tranquillizzare i miei tifosi e Aprilia Racing. Mi rendo disponibile a qualunque contro analisi in una vicenda che mi sorprende, anche perché – a ora – non ho ricevuto alcuna comunicazione ufficiale. Negli anni, e anche in questa stagione, mi sono sottoposto a continui controlli, risultando ovviamente sempre negativo, per questo ho la massima fiducia nella conclusione positiva di questa vicenda. I’m totally relaxed and I want to reassure my fans and Aprilia Racing. I am open to any counter analysis in a matter that surprises me, also because – at the moment – I have not received any official communication. Over the years, and also this season, I have undergone continuous checks, obviously always proving to be negative, which is why I have every confidence in the positive conclusion of this affair. #maniac #ai29

A post shared by Andrea Iannone (@andreaiannone) on

Iannone, aki erősen kerüli a social mediát vagy legalábbis nem járatja csúcsra a profilokat, most külön fotót és szöveget mellékelt a nap eseménye mellé. Ebben röviden kifejti, hogy „szeretné megnyugtatni a rajongókat és az Aprilia csapatot, hogy teljesen nyugodt, folyamatosan részt vett ellenőrzéseken és mindig negatívak lettek az eredmények.”

Az Aprilia csapatnál természetesen nem állt meg az élet és bemutatták az eddigi fejlesztések eredményeit, egy teljesen új motort. A fejlesztések már régebben kezdődtek és a gyártó ki is szállt a Superbike sorozatból, hogy csak egy projektre kelljen koncentrálni, és persze költeni.

Teljesen átdolgozták a fejidomot, vázat és a kipufogórendszert. A z erőforrás a hírek szerint egy V4-es blokkot takar, 90 fokos elrendezéssel. Külön érdekessége az új motornak, hogy a megjelenése egyfajta tisztelgés a cég dolgozói felé. Azburkolaton a cég dolgozóinak nevét láthatjuk felsorolva.

Fotó: aprilia

ugrás fel