EST. 2002

Aprilia RSV4 X – 225 lóerő

Olaszországban nem csak stílushoz értenek, ünnepelni és tisztelegni legalább annyira tudnak. Noale most egy különleges motorkerékpár verzióval ünnepli a típus 10 éves fordulóját.

Az X jelzés valójában 10-et jelent és azt mutatja, hogy ahány év annyi motor. Kevesen gyártanak Limited Edition kiadást ilyen kis számmal. Az RSV4 2009-ben született és azóta több mint 54 címet szerzett szerte a világban. A modell a WSBK-ban is legalább 7 címet tudhat magáénak, igaz idén teljesen kiszállt a harcból, mivel az olasz gyártó a MotoGP-re koncentrál.

A különleges kiadás különleges dolgokat kíván, tudják ezt az Aprilinál is, ezért különleges sportváltóval szerelték fel a X verziót. Az 1100 cm3-es V4-es erőforrás egy laza 225 lóerőt teljesít. Ha valakinek ez a szám nem lenne elegendő egy pályamotor esetében, akkor megsúgjuk, hogy a száraz tömeg csupán 165 kg.

Az alacsony tömeg elérésnek érdekében az teljes idomzat szénszálból készült, míg a Marchensini nevével fémjelzett kerékszett, magnéziumból. A Brembo egyik csúcsfegyvere GP4-MS segít a brutális lassulásban, míg a féktárcsákat a T-Drive szállítja.

Ha van valaki, aki kedvet kapott egy kis pályamotorozáshoz egy igazi szörnyeteggel, annak már csak április második feléig kell várnia és persze összegyűjteni 39.900 eurót.

ugrás fel