EST. 2002

Aragóni futam élő

Elindult a verseny és Lorenzo azonnal elesett, hordágyon viszik le a pályáról. Dovi az első, közvetlenül mögötte Marc. Ianonne feljött második helyre de a Honda spanyol versenyzője visszavette a második helyett.

Lorenzo esése után kicsit mindenki óvatosabbnak tűnik, Dovi próbálja nővelni az előnyét. A Suzukik nagyon jó tempóban tartják a 3. és 4. helyet. Pedrosa megfutja a csúcssebességet, 340 km/h-val hasít az egyenesben. Közben Dovi begyújtotta a rakétákat, csak Marc tudja követni.

Iannone Marquezt , Pedrosa Rins-t próbálja támadni. A Suzuki gyorsabbnak tűnik az egyenesben, de Marc féktávon szépen védekezik. Pedrosa akár dobogóig is juthat, erősnek tűnik a mezőnyben. Közben Cal C. elcsúszik, szerencsére saját lábán sétál le a pályáról. Úgy tűnik Marc nem akar támadni, csak követii Dovit, óvja a gumikat és szinte biztosan Doviban is van még tartalék, hosszú még a verseny. Rossi 9. helyen, csapattársa Vinales 15. helyen motorozik, teljes ködben a Yamaha.

Beállt egy sor és senki sem erőlteti az előzést, mindenki vár és fogyasztják a versenyzők a köröket, meglátjuk mi lesz a végén a gumikkal. Kigyórsításoknál nagyon erős a Ducati, a Honda jól összerakta Marc motorját de erőben még mindig gyengébbek mint az olasz csapat motorjai.Pedrosa kicsit lemaradt, de könnyen elképzelhető, hogy csak a gumikat tartalékolja a végére.

Aleix Espergaro a hatodik helyen motorozik, ami zseniális eredmény az Apriliától, még Ők sem várták a csapatot az első tízbe. Vinales végre megindult, már a 13. helyen motorozik. Dovi ismét megindult, ritmust váltott és Marc teljes gázzal üldözi, nagyon gyors a Ducati Aragónban. Lorenzo a Medical Center-ben van, látszott, hogy az esésnél megsérült.

Marc beérte Dovit és nézegeti az előzési pozíciókat, meg is van az előzés. Kell a Hondának az első hely, kérdés meg tud lépni a Ducati elöl a spanyol. Most Dovi lapul Marc mögött és használja ki a szélárnyékot, bár a Ducati annyira erős, hogy nincs rá igazán szüksége. Gyönyörű képek, folyamatosan emelik az elejét a kigyorsításnál a srácok, Marc nagyon elszeretne lépni a mezőnytől, és főleg Dovitól.

Ez msot nem jött össze, Dovi kanyarban veszi vissza az első helyet, közben Iannone felért a két elsőre. Magukra húzták a Suzukit. Két Suzuki is a dobogó közelében, hatalmasat fejlődött a Japán gyártó ebben a szezonban. Még hét kör a végéig, Vinales darálja le közben amzőnyt, már 10. helyen motorozik. Beérte csapattársát is, Vale nem mozdult a 9. helyről a futam alatt.

Hatalmas feszültség a Honda és a Ducati csapatnál egyaránt. Pedrosa leszakadt, az első négy kezd behozhatatlan előnyre szert tenni, egy Ducat és egy Honda valamint két Suzuki az élen. Úrsiten, hatalmas előzési manőverbe kezd Marc, megelőzi Dovit aki vissza előz. Végül Marc a következő kanyarban kisodrodik, bejön Rins és hárman fordulnak egyszerre. Iannone megelőzi Marcot de az szinte azonnal visszaveszi a második helyet, ismét Dovi az élen.

Marc azt nyilatkozta, akkor fog támadni ha úgy érzi van esélye nyerni, úgy tűnik ezt érzi. Mire leírtam már Marc kifékezi Dovit és újra az élen, nagyon jó a verseny. Őrjöngenek a spanyol szurkolók mikor Marc elhalad elöttük, van is miért, hazájuk motorosa igazi világklasszis. Dovi és Marc örületes versenyben vannak egymással, Rins kicsit hátrébb követi Őket, 2 kör van a végéig és Marc vezet. Közben Pedrosa is elkezdett felzárkózni, meglátjuk mire lesz elegendő a tempója.

Marc elkezdte a gyors kört futni, brutális tempót diktál a végén és megnyeri a futamot. Nagyon megérdemelt győzelmet arat a spanyol versenyző aki ezzel tovább nőveli előnyét a bajnokságban. Rossi a 9. helyen zár, Vinales mögötte a 10. helyen végez. A két Suzuki fantasztikus teljesítménnyel behúzza a 3.és 4. helyet de az Aprilia 6. helye is felér egy győzelemmel.

Elemzés később, most még érdemes a videómegosztókon keresgélni, rövid ideig meglehet nézni a futamokat.

ugrás fel