EST. 2002

Austin: MM 7?

SikerülA fogadási irodák nem pörgetik túl ezt a hétvégét a MotoGP fogadásokat illetően. A verseny előtti sajtótájékoztatón, szinte még a versenyzők is maguk ellen fogadtak volna. Ennek oka, hogy a regnáló világbajnok kedvenc pályájáról van szó, ahol nem csak a körrekordot tartja, de eddig hatszor nyert futamot is.


Őt kellene elkapni! Kérdés lesz ilyen gyors Seriff a prérin?

A mérleg tehát hibátlan, ráadásul Marquez egy gyógyult vállal érkezik a tengerentúlra. Ellmondása szerint, az utolsó versenyen féktávon még érzett némi nyomást de mostanra 99 %-os a felépülése, így ez nem akadályozhatja. Az interkjúban beszélt arról is, hogy a COTA jellegű pályák a kedvencei. Bár történt némi változás és a pálya minősége is hagy némi kívánni valót mindent meg fog tenni, hogy jó helyezést érjen el a hétvégi futamon.

A második helyre esélyes Andrea Dovizioso, visszafogottan nyilatkozott a nyerési esélyek tekintetében. Pedig talán Ő az egyetlen, aki képes lehet Marquez tempóját tartani papíron. Azért csak papíron, mert lehet még pár meglepetés ember a mezőnyben, akivel vagy nem számolunk vagy nagyot fejlődött az elmúlt egy évben.

Az első ilyen a Suzuki versenyzője Rins, aki szeretne jobb időmérőt és ezzel jobb rajtpozíciót szerezni. Termasban résen kell lenni, a pályának vannak nagyon gyors és lassú részei is, ez pedig minden versenyzőből kiveszi a maximumot. Erős kigyorsítások és nagy féktávok felőrlik a mezőnyt.

A Suzuki és a Ducati mellett izgalmas teljesítményt nyújthat még a Rossi – Vinales fémjelezte Yamaha gyári csapat is. Rossi nagyon jó formában van az idén, nem csak gyors de taktikus is, ami egy ilyen pályán sokat számíthat. Vinales pozítivan látja a hétvégét és szeretne dobogóra kerülni, neki egyébként minden hétvégén megvan erre az esélye, de valamiért állandóan elveszik a mezőnyben.

Vannak, akikre csak a fejlődés mértéke és iránya miatt lesz jelenleg érdemes figyelni. Ilyen Lorenzo a Honda nyergében, aki erősnek érzi magát és csak gyenge tapadású pályákon kell még véleménye szerint dolgozni. A legutolsó futamon nem teljesített jól, Argentína nem tartozik a kedvenc körei közé és sérül is hátráltatta.

Izgalmas lehet Petrucci teljesítménye is, a tehetséges olasz versenyzőnek mennie kell előre és gyártani az eredményeket mert többen is pályáznak az értékes ülésére.

Összességében kicsi az esélye, hogy nem Marquez nyerjen, ha nem történik valami váratlan nem normál verseny körülmény akkor MM imét lép egyet előre a következő VB cím felé.

Nyitókép: Twitter prtscreen

ugrás fel