EST. 2002

Ez a WSBK Yamaha R1 terv elég jól néz ki

Amikor a tavaly novemberi EICMA-n a Yamaha bemutatta az új R1-et és az R1M-et, még szó sem volt róla, hogy készülnek egy olyan változattal is, amivel visszatérnek a Superbike Világbajnokságba, pedig elég logikus volt.

A Yamaha megszerezte a jöv? évre az eddig a Honda névadó szponzoraként szerepl? Patát, és két neves versenyz?t, a 2014-es Superbike Világbajnok Sylvain Guintolit, és a 2013-as British Superbike bajnokot, Alex Lowest.

Nem kérdés, hogy a hangvillások nagy reményekkel csapnak az új évbe. 2011-ben tették magukat parkolópályára a sorozatból, el?tte 2009-ben nyertek el?ször világbajnoki címet Ben Spiesszel, aki azóta átnyergelt a MotoGP-be, majd sérülései miatt vissza is vonult. De nem lehet nem megemlékezni Noriyuki Haga, Troy Corser, James Toseland, Marco Melandri és Cal Crutchlow nevér?l sem, ha a Yamaha sikeres múltját firtatjuk.

A Crescent Racing az egyetlen brit csapat az indulók között, két évtizedes tapasztalattal a Brit Superbikeban, a WSBK-ban és a MotoGP-ben.

A képen látható terv Samuel Laurora munkája, lehet, hogy így fog kinézni a jöv? évi Superbike versenymotor. Nem rossz, nem rossz, korlátozott példányszámban az utcára is igazán kidobhatná a Yamaha.

Yamaha YZF-R1 2016 WSBK

ugrás fel