EST. 2002

Barreda az élről esett ki a Dakar harmadik napján

Éleződik a helyzet a sivatagi pokolban, egyre többen tévednek el. A rendezők már a verseny előtt megjósoltak, hogy a jubileumi kiírás sokszor fogja felkavarni a port és a sorrendet is a tabellán. Most a Honda versenyzője bukott hatalmasat egy ködös sziklás részen, Joan Barreda nem de motorja komolyan sérült és így feladni kényszerült a versenyt.

A harmadik szakasz másoknak is feladta a leckét, a Barredát üldöző három versenyző eltévedt és komoly idő veszteséget szedtek össze. A közel 20 perces hátrány pont elegendő volt Xavier de Soultrait számára, hogy első helyre hozza be a Yamahát, igaz összetettben a Husqvarna és Pablo Quintanilla vette át a vezetést.

Az összetett állása azért is érdekes mert a második helyen Benavides ( Honda ) áll, míg a harmadikon az Sunderland (KTM), aki jelenleg képes a KTM csapat reményeit életben tartani. Ezzel három különböző márka motorosai alkotják a dobogót. Ami az elmúlt évek KTM hegemóniája után igazi meglepetés. Persze nem kell még temetni a narancsokat, a tavalyi győztes Walkner ugyan a nyolcadik helyen áll de hosszú még a verseny. Elemzők szerint az utolsó szakaszokig változhat a végeredmény a kemény etapok miatt. A magyar származású Gyenes Emanuel az 50. hely környékén motorozik, ami hatalmas teljesítmény a szintén KTM-el és Román színekben küzdő versenyzőtől.

A nőknél Laia Sanz is arról számolt be, hogy fizikálisan és mentálisan is nagyon megterhelő napon van túl, de mindennap jobban érzi magát a motoron. A Dakar specialista hölgy elképesztő teljesítménnyel a 20. helyen áll az összetett mezőnyben, egy KTM nyergében.

Eredmények ( napi és összetett ) : https://www.dakar.com/en/rankings

Fotók: Dakar.com, Twitter.com

ugrás fel