EST. 2002

Bemutatták a Honda MotoGP csapatát

Madridban tartott sajtótájékoztatón az RC213V mellett ott állt Marc Marquez és Jorge Lorenzo., utóbbi gipszelt bal kézzel. A pódiumon, a két aktív versenyző mellett megjelent Mick Doohan és Alex Criville, akiket a Honda és a Repsol 25 éves együttműködésének tiszteletére hívtak meg a szervezők.

Külön érdekessége a csapatbemutatónak, hogy mind a két pilóta spanyol és sérült is egyben. Ráadásul szeretik a magas számokat, így idén csak 90 feletti rajszámmal indul a Repsol a bajnokságban.

Marc rehabilitációja jól halad, ha lehet hinni a hivatalos közleménynek, akkor gyógyultan vághat neki a szezonnak. Lorenzo azonban legalább 1 hónapos kényszerpihenőre szorul, az eltört sajka csont miatt. Ő kihagyni kényszerül a Sepangban megrendezett első tesztet ( február 6-8 ), de ott lehet már Katarban, a második sorozaton február végén ( 23-25 ).

Az idei év nagy talánya lesz, hogy két világbajnok, hogy fér majd meg egy csárdában. Mindenki a 93-as számú motort akarja legyőzni, és most az egyik nagy riválisnak lesz egy ugyan olyan technikai csomagja.

Lorenzo már most DreamTeam-nek nevezte az alakulatot. Jó lesz az idei év! 🙂

borítókép: Repsol Honda twitter

ugrás fel