EST. 2002

Bimota Tesi H2 – az első videó

A nemzetközi sajtó komoly figyelmet fordított a Kawasaki által felvásárolt Bimota újáélesztési kísérletére. Annyit már lehetett tudni, hogy a japán gyártó megtartja a különleges Tesi vázrendszert, amibe egy Kawasaki H2R kompresszoros erőforrás kerülhet. Vélhetően nem 300 lóerős teljesítménnyel, inkább 240 lóerő körül.

A most megjelent videó alapján, a Bimota továbbra is a kis szériás, különleges modellek gyártása mellett teszi le a voksát. A Tesi H2 tele van minőségi alkatrészekkel és anyagokkal, melyek megmunkálása különlegesen magas szintet képvisel.

Hátul láthatjuk a két elektronikusan vezérelt Öhlins gátlót, mely a futómű rendszer alapjait képezi. A Tesi egyik különlegessége, hogy fékezésnél nem csökken a motor tengelytávja a villa különleges süllyedésének köszönhetően. Ezzel elvben nagyobb stabilitás és rövidebb fékút érhető el. Külön érdekesség a motor oldalán található hatalmas szárny, mely nagy sebességénél plusz leszorító erővel segíti az első kerék tapadását.

A motor kinézete elég egyedire sikerült és biztosan megosztó lesz a motorosok körében, ahogy az is, hogy senkinek sem lesz közömbös.

ugrás fel