EST. 2002

BMW G 310 RR

A 310-es modell már két verzióval is rendelkezik, érthető tehát ha sokan úgy gondolják, egy sportmodell is elférne a kínálatban. Eddig, minden jel arra mutatott, hogy a BMW nem tervez ilyen modellt piacra dobni. A német márka különböző országokban rendez évről évre márka találkozókat, a legutolsó Japán találkozón pedig felbukkant valami igazán érdekes. A kiállítottak egy G 310 RR modellt, amit a Bikebros le is fényképezett. A fényképek alapján, egy versenymotorról lehet szó, sok a szénszálas felület, sportlábtartó és homologizáció nélküli kipufogó.

A szigetországban, köztudottan kevés a nagy köbcentis sportmotor, ezért virágzik a közepes sportmotorok piaca. A BMW a tehát nyitott kapukon kopogtatt az új modellel.

A másik nyomos ok amiért elkezdtünk hinni a motor érkezésében, az a TVS által piacra dobott Akula. Ez annak a gyártónak egy kis köbcentis motorja ami a BMW számára is tervezte az erőforrást illetve más mechanikus részeket. A TVS modell erősen hasonlít a BMW G 310 RR verzióra.

Az is elképzelhető, hogy a G 310 RR a Honda CBR300RR sorsára jút, ami japánban mutatkozott be, de végül sose került át az európai kereskedésekbe. Hamarosan indul az Intermot, ami a BMW újdonságok egyik kiemelkedő helyszíne szokott lenni, talán megtudunk többet a is a lehetséges modellről.

A szerkesztőségben, a sportverzión felül egy olyan modellt látnánk szívesen, amit Oberdan Bezzi álmodott meg. Véleményünk szerint ereje és súlya alapján, tökéletes Scrambler alapanyag lehetne.

ugrás fel