EST. 2002

BMW Motorrad ConnectedRide Cradle

Az okostelefon kényelmes használata navigációs rendszerként és a motorkerékpár univerzális partnereként

Azoknak a motorosoknak, akik az okostelefonjukat szeretik használni a térképes navigációhoz, a BMW Motorrad mostantól a ConnectedRide Cradle-t ajánlja.

A ConnectedRide Cradle nem csak egy egyszerű tartóállványként szolgál az okostelefon kényelmes navigációs eszközként való használatához menet közben, hiszen a navigációs térkép mellett a jármű adatai, például a dőlésszög, a gyorsulás, a lassulás és még sok egyéb információ is megjeleníthető a BMW Motorrad Connected alkalmazáson keresztül a Multi-Controller segítségével.

Az egyedileg állítható oldalsó bilincseknek köszönhetően a ConnectedRide Cradle számos különböző méretű okostelefonhoz alkalmas, és az okostelefont a Qi szabvány szerint induktívan, maximum 7,5 wattal vagy vezetékes USB-C csatlakozással, maximum 7,5 wattal (1,5 A 5 V-on) tölti. A telefon töltési állapotáról egy (kikapcsolható) LED-es töltésjelző tájékoztat.

A biztonság érdekében a ConnectedRide Cradle – mások által – elmozdíthatatlanul a motorkerékpár tartójához rögzíthető, ha a tartó ezt támogatja.

A ConnectedRide Cradle a régebbi BMW modelleken (pl. BMW R 1200 GS) is használható, és illeszkedik minden olyan modellhez, amely a „Navigáció-előkészítése(272-es opció)” opcionális felszereltséggel rendelkezik, akárcsak a Multi-Controllerrel és a BMW Motorrad márkaszervizben utólag beépített navigációs előkészítéssel rendelkező modellekhez (kivéve az R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600 modellek). A TFT műszeregységgel nem rendelkező régebbi motorkerékpárokon a működtetés a „navigáció-előkészítés” vezérlőelemén keresztül lehetséges. A járműadatok megjelenítésének előfeltétele a „Pro fedélzeti számítógép (221-es opció)”. A ConnectedRide tartóállvány nem használható a Navigator 4 gombos tartójával.

A leírt funkciók teljes körű használatához a BMW Motorrad Connected App 4.0 vagy újabb verzióját kell használni. A BMW Motorrad azt ajánlja, hogy a megfelelő működés érdekében mindig telepítse a legújabb frissítéseket.

Bluetooth-kapcsolat szükséges ahhoz, hogy az alkalmazás a motorkerékpár navigáció-előkészítés vezérlőelemén keresztül irányítható legyen. Az okostelefonnak legalább 4.2-es verziójú Bluetooth Low Energy-vel kell rendelkeznie, hogy megfeleljen a kapcsolat biztonsági követelményeinek (LE Secure Connections). A régebbi Bluetooth-verziókkal rendelkező okostelefonok ezért nem támogatottak.

A Bluetooth párosítás a BMW Motorrad Connected alkalmazáson belül történik, és csak egyszer szükséges a kezdeti beállítás során.

A következő okostelefonok illeszkednek a ConnectedRide Cradle-hoz:

Minden olyan mobiltelefon, amelynek méretei a következők:

Minimum 130,1 x 65,5 x 6,9 mm; maximum 162,5 x 78,1 x 8,8 mm.

Ide tartoznak például a következő mobiltelefonok:

· Apple: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max.

·  Samsung: Galaxy A3, Galaxy A8, Galaxy A8 Plus, Galaxy A9, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 Ultra 5G (Tipp: a ConnectedRide Cradle-ba való behelyezés a kameramodullal a jobb alsó sarokban), Galaxy S20 FE, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 20 Ultra.

·  Huawei: P20, P30

·  Google: Pixel 2 XL

·  HTC: U11

ugrás fel