EST. 2002

BMW HP2 Sport M

Már motorkerékpárjait is M-kezelés alá veti a Bayerische Motoren Werke, [mi] azt mondjuk, csoda, hogy eddig ellen tudtak állni a kísértésnek.

A szokásos, speciális M-es teljesítménynövel? kúra eredményeként szület? sportautókat általában nagy étvággyal fogyasztják a motorsport azon szerelmesei, akik megengedhetnek maguknak egy-egy ilyen járm?vet, éppen ezért volt érdekes, hogy a BMW (Európa legnagyobb motorgyártója) Motorsport részlege miért nem farag motorokat is, hiszen már csak a plusz bevétel miatt megérné….

Most viszont megtették, a gyár legsportosabb boxerére csaptak le a motohrspohrt divizzión mérnökei. Egyetlen bibi van a dologban: a HP2 Sport Motorsport els?, második, de még harmadik ránézésre is teljesen megegyezik az alap, („nememm”) HP2 Sporttal.

Azon kívül, hogy festése megegyezik az Endurance Világbajnokságon indított BMW csapat versenymotorjainak fényezésével, sok mindent nem ismerünk a beavatkozás mélységér?l, de amennyire az a rendelkezésre álló képek és adatok alapján leszögezhet?, mindössze három lóer? pluszt tud felmutatni a HP2 Sport M-változata az eddigi modellhez képest.

A HP2 Sport alapára picivel 6,5 millió forint fölötti, hogy az „átfújt” M ennél mennyivel lesz drágább, arról egyel?re nincsenek információink. Az M-es HP2-b?l (béemvéseknek nem egy kicsit bizarr többszörös fokozás ez?) pontosan 400 darabot fognak legyártani, mindet Európának.

ugrás fel