EST. 2002

BWM Concept 9cento

Az elmúlt években a  Concours d’Elegance Villa d’Este  rendezvényen a BMW mindig olyan újdonságokat mutatott be amikből később széria gyártású termékek lettek.

A koncepciók és a végső motorok nevei ugyan időnként eltérnek de az irány mindenképpen jól látható. Ilyen modellek voltak a R Ninet, Concept Roadster (R1200R) , a 101 ( K1600 GT) és még sorolhatnánk.

A most bemutatott motor a kis GS motorja köré épül de a kinézet inkább az S 1000 XR modellre emlékeztet. Elsőre egy kis XR-nek neveznénk, azonban sok olyan újdonság van a modellen ami már mutatja, hogy teljesen új koncepcióról van szó.

Érdekessége a motornak, hogy a alumínium ötvözetből készült váz egy egész tömbnek tűnik oldalról, amibe az idomzat és a tank teljesen bele simul.

A hátsó ülés CFK (szénszál erősítésű műanyag) amely egy alumínium segédvázra van felépítve. A nyereghez két oldalra táskákat helyezhetünk el amiket gyors csatlakozóval illetve mágneses elemek segítségével rögzíthetünk.A hátsó lámpa és a tankborítás bármilyen design versenyen megállná a helyét.

ugrás fel