EST. 2002

Cal Crutchlow a Ducatinál folytatja!

Spanyolországból, pontosabban a Motocuatro.com hasábjairól származik a hír, amely elméletileg hamarosan hivatalos bejelentéssé érik – eszerint Cal Crutchlow kétéves szerz?dést írhat alá a Ducatival, átvéve a csapatot elhagyó Nicky Hayden helyét a vörösöknél, csatlakozva az olasz Andrea Doviziosóhoz.


Jó lóra tesz a Ducati Corse MotoGP csapata az angol pilóta leigazolásával, és Cal álmai is teljesülnek abban a tekintetben, hogy mindig szeretett volna gyári támogatású versenyz? lenni. Jelenleg ugyan szatelit csapat – a Tech3 Yamaha – motorosa, de ‘gyári bánásmódban’ részesül. Miközben a HRC Hondák és a Yamahák gyári helyei stabilan foglaltak, Crutchlownak nem sok opció maradt: a Desmosedici mellé pedig egy versenyképes kontraktust is letett Bologna. Talán éppen a coventry-i származású angol agresszív vezetési stílusára van szüksége a vörös csapatnak, hogy visszataláljon a dobogó felé vezet? útra?

Ami a többieket illeti, Dovi szerz?dését meghosszabbítják, Hayden pedig maradhat a Ducati családban, ha akar – Paolo Ciabatti hívásának eleget téve megpróbálkozhat egy Superbike-évaddal 2014-ben.

ugrás fel