EST. 2002

Casey Stoner és a Ducati útjai elválnak

Vége az együttműködésnek, amiből mindkét fél pozitív élményekkel léphet ki. Claudio Domenicali és Casey Stoner egyaránt dicsérték nyilatkozataikban az elmúlt három év együttműködését. Az ausztrál versenyző valóban sokat tett hozzá a motor versenyképességéhez, azonban úgy érzi most már a mérnökök nem hallgatják meg, hiszen kevésbé hasznos mint a múltban. Az igazság az, hogy a háttérben Casey, és a Ducati csapatnál sokra értékelt olasz SBK bajnok Michele Pirro, dolgozott a legtöbbet a Desmosedici GP versenyképességén.

Most, hogy kijött az SBK számára is használható modell, a GP verzió pedig a bajnokság egyik legjobban használható motorja, érthető, hogy a tesztpilóták szerepe csökken.

Mi a magunk részéről végtelen elismeréssel és tisztelettel adózunk az ausztrál versenyzőnek, aki képes volt a csúcson abbahagyni a családja miatt, és aki hátulról olyan csapatokat segített a csúcsra mint a Honda vagy a Ducati. Reméljük viszont látjuk még legalább évente egyszer-kétszer valamilyen teszten. Talán lecsap rá valamelyik fejlődni vágyó gyártó, ha mi a Yamaha csapatában ülnénk, biztosan telefonálnánk.

Addig is jó kikapcsolódást Casey:

ugrás fel