EST. 2002

Csonttranszplantációra lehet szüksége Marc Marqueznek, veszélyben a jövő évi indulás

Az elmúlt napokban Marc a Twitteren jelentette be, hogy idén már nem tér vissza a versenyzéshez. Az ok egyértelmű, a karja még mindig nem 100%-os, a második műtét követően. A cél az volt, hogy a rehabilitációra koncentrálva, egy teljes 2021-es évet tudjon teljesíteni. Jól értesült források, azonban már egy harmadik műtétről beszéltek, mely mindent megváltoztathat. A „ La Gazzetta de Sport” mai cikke szerint a regnáló világbajnok esélyei a vártnál rosszabbá válhatnak.

Úgy tűnik Marquez két alapos vizsgálaton esett át az elmúlt napokban. A konzultáló orvosi csapatok tagjai voltak az amerikai Mayo klinika és az osztrák Red Bull trainingcentrum ortopéd orvosai. Az információk alaájn , az orovosok egyntetű véleménye volt, hogy szükség van egy harmadik műtétre is. De most már nem a meglévő lemez rögzítése lenne a cél, a folyamat mostanra sokkal bonyolultabb lett. Marcnak csonttranszplantációra lenne szüksége, mert a csontjának egy része nem meszesedik megfelelően a műtét után. Ehhez szükséges lehet a darab csípőcsontjának az eltávolítása. A műtét neme egyszerű, így érthető, hogy Marcnak eltartott egy darabig a döntés. Azonban az idő komoly ellenfél lesz, mivel egy ilyen műtét gyógyulása akár 6 hónapot is igénybe vehet.

Eközben, a csapat keresi Marc helyére a versenyzőt a következő szezonra. Jelenleg nincs szabad versenyző, csak a Andrea Dovizioso, aki napokban jelentette be, hogy egy éves szünetet tart. Az élet fintora lenne, ha Dovi azzal a motorral lenne világbajnok, ami ellen évekig küzdött. Már csak azért is, mert sokáig szerette volna, ha a Ducati elcsábitja a tehetséges spanyol ellenfelét a saját csapatához.

ugrás fel