EST. 2002

Dakar Rally 2021 – dátumok és részletek

A következő év elején megrendezésre kerülő sivatagi rally ismét Szaúd-Arábiába látogat. A Dakar Rally, így egymás utáni két évben is ugyan azt a helyszínt választotta. Információk alapján nem is lép át másik országba a verseny. A dátum január 3-15 között lesz, rajt és cél állomás ismét Jeddah városa. Bár eddig úgy tűnik, mintha a rendezők a tavalyi versenyt húzták volna elő a kalapból, a pályák és a szakaszok is teljesen újak lesznek.

Változik viszont sok minden a verseny szabályzatában, a tavalyi évben már voltak biztonsági intézkedések, melyeket most tovább növelnek. A veszélyes területeken hang alapú figyelmeztetések lesznek és újra találkozhatunk lassú zónákkal ( 90 km/h). Cserébe kevesebb gumiabroncsot használhatnak a motorosok és kötelező lesz a légzsákos mellény viselete is.

A Dakar mellett megjelenik egy másik verseny is naptárban, melynek lényege az 1980-as és 1990-es járművek újbóli megjelenése a sivatagban. A Dakar Classic névre hallgató rendezvény jelenleg inkább az autókról és a teherautókról szól.

ugrás fel