EST. 2002

Damon Hyperfighter Colossus – elektromos Streetfighter 200 lóerős teljesítménnyel

A kanadai Damon Motors, a 2022-es CES kiállításon mutatta be a HyperFighter Colossust. Az ígéretes tengerentúli startup második modelljét mutatja be a nagyközönségnek. Fontos azonban megjegyezni, hogy eddig egyetlen Damon sem került leszállításra a tulajdonosa számára.

A Damon továbbra is egyedülálló adatokkal rendelkezik papíron és bár 250 dollárért bárki foglalhat magának egy motor, de ezt elég nehezen elképzelni tesztmotor bemutatása nélkül. De lépjünk túl a gyártási és szállítási nehézségeken és nézzük mit kínál egy HyperFighter.

Maga a motor a Hypersport modellre épül, megegyező mechanikai részletekkel és elektromos motorral. A gyártói információk alapján, ez az első olyan modell, ami 200 lóerő teljesítményt és 273 km/h órás végsebességet kínál a piacon. A naked változat ideális esetben 234 km/h sebességre képes mely 48 km/h-val kevesebb.

A Hypersport 20 kWh-os akkumulátorát 15 óra alatt lehet feltölteni normál háztartási hálózatból, gyorstöltő segítségével azonban 45 perc alatt elérhető a 80%-os töltöttségi színt. A Damon adatai szerint 234 km az elérhető hatótávolság A Damon adatai szerint 234 km az elérhető hatótávolság. A hypersport némileg több műanyaggal lett szerelve mint elődje, azonban megmaradt az egykarú lengővilla, Öhlins felfüggesztések és a karbon kerekek is. A motor piaci ára 31.000 euró

A cég két alacsonyabb költségvetésű változatot is piacra szeretne dobni.

A HyperFighter Unlimited 20 névre hallgató típus azonos teljesítménnyel de hagyományos hátsó lengőkarral és alumínium kerekekkel érkezhet, 22115 eurós áron. A második színt a HyperFighter 15, ami már gyengébb teljesítménnyel ( 150 LE), kisbb akkumulátorral, 240 km/h végsebességgel és 200 km hatótávval rendelkezne. Ennek a modellnek az ára 16800 euró.

A HyperFighter innovatív elektronikus segédeszközei a fedélzeti mesterséges intelligencia (ezt mis sem tudjuk mit takar), radarok és kamerák. A Damon leírása alapján a rendszer egyszerre 64 szomszédos járművet észlel egyszerre a motor körül és a CoPilot technológia segítségével megjósolja azok irányát. Ezen felül egy különleges adaptív vezetési pozícióról is szó esik, melynek segítségével gombnyomásra változtatható a kormány és a lábtartó pozíciója.

A Damon azt állítja, hogy 2022 első negyedévére online motorkerékpár-konfigurátorral egészíti ki webhelyét. Most már csak a valós modelleknek kell megérkezni a piacra, mert a tervek és az adatok rendkívül ambiciózusak.

 

ugrás fel