EST. 2002

Daytona 765 Moto2 Replica

Touluse közelében található Mmecabike31 létrehozott egy Daytona 765 R-t. Az angol gyártó a hétvégén futotta első éles versenyét, a FIM által rendezett Moto2-es sorozatban.

Az erőforrás nem érhető jelenleg a kínálatban, ez azonban nem tántorított el pár ügyes francia motorépítőt, hogy elkészítsék saját replikájukat.

A 2012-es Daytona 675 R és a 2013-as 765 RS Street Triple blokkjait nagy mértékű módosítást követően érték el a megfelelő teljesítményt.

Padon a számuk magukért beszélnek, 137 lóerő, 90 Nm nyomaték és 290 km/órás sebesség, amihez 160 kg-os tömeg párosul. Ezekkel az adatokkal versenyképesek lehetünk bármelyik amatőr versenyben.

Olyan különleges alkatrész beszállítók találhatóak mint Dymag kerekek, Öhlins futómű vagy a Beringer fékrendszer. Amire mi is büszkék lehetünk, hogy a képeket tüzetesebben átnézve a szemfüles olvasó láthatja, hogy a komplett kipufogó-rendszert a Bódis szállítja. Öröm látni, hogy hazánkban is készülnek olyan csúcs kategóriás termékek amik ilyen márkák mellett kerülnek be egy motorépítési projektbe.

A francia építők egyébként nem járnak messze az igazságtól, a Triumph szinte biztosan élni fog a Moto2-es hírverés adta lehetőséggel. Az MCN munkatársai már fotóztak egy Daytona modellt pár héttel ezelőtt.

Addig is, aki többet szeretne megtudni a motorról vagy esetleg rendelne egyet, keresse fel a srácok facebook oldalát.

ugrás fel