EST. 2002

Doug Henry súlyosan megsérült

Doug Henry március elején, egy floridai helyi versenyen szenvedett súlyos balesetet a 2007-es amerikai supermoto bajnokságra készülve. Egy olajfolton elcsúszva, nagy sebességgél a betonfalnak csapódott, majd motorja is rácsúszott. Az el?zetes orvosi diagnózis gerinctörést állapított meg, ami Henrynek már a második karrierje során. Doug egyik legjobb barátjától megtudtuk, hogy nem sok esély van a teljes felépülésre, de mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.

’95 Budds Creek: az els? gerinctörés. Ebb?l még fölépült Doug. (A videó elején David Bailey beszél, aki szintén sokszoros bajnok, és aki szintén lebénult egy verseny-balesetben)

Dougot minden motoros szereti a tengerentúlon. ? egy igazi hétköznapi srác, aki nem szállt el a bajnoki címek után, pedig a 90-es években és napjainkban is ünnepelt sztár és sokak példaképe hazájában. ? az els? olyan motoros az amerikai motokrossz bajnokság történetében, aki négyütem? motorral ért fel a csúcsra a kísérleti stádiumban lév? Yamaha YZF 400-assal, a motor kifejlesztésében is tevékenyen közrem?ködött a ma 38. életévét taposó milfordi motoros.

Stacy mindig férje mellett áll. Most is nagy szüksége lesz rá Dougnak

A motokrossztól 2000-ben vonult vissza négy profi bajnoki cím után, majd 2002-ben életre hívott amerikai supermoto bajnokságban kezdett új életet, ahol folytatta eredményekben gazdag karrierjét. Közvetlensége miatt a közönség is a tenyerén hordozta, az amerikai motoros társadalom most egy emberként szorít a felépüléséért.

ugrás fel